ANKETA PORTALA MOJPOSAO

ISKUSTVA HRVATA NA RADNIM MJESTIMA 'Spetljala sam se s frajerom za kojeg se ispostavilo da je šefov sin, sve je završilo otkazom...'

Ilustracija
 REUTERS

Portal MojPosao objavio je u srijedu, na temelju ankete provedene na oko 1700 ispitanika, da je njih pola ocijenilo radno iskustvo kao ono najbolje što im je donio prethodni posao.

Polovica ispitanika će prethodni posao pamtiti po radnom iskustvu, manje od petine po stjecanju znanja, a oko 15 posto po prijateljima. I dok ih je četiri posto na poslu pronašlo ljubav, oko 10 posto dobilo je samo čir na želucu, motivaciju za završetak fakulteta, ali i otpremninu i vještinu postavljanja prema poslodavcu, priopćio je MojPosao.

Polovici je radno iskustvo omogućilo stjecanje brzine rada i spretnosti, vještinu komuniciranja s ljudima, ali i vođenje posla.

"Prethodni posao bio je zahtjevan i dinamičan, no upravo sam zbog toga usvojila nova znanja i vještine", kaže jedna ispitanica. Drugi kaže kako će mu nakon rada u "nevjerojatno teškim uvjetima" svako novo iskustvo biti pjesma.

Oko 17 posto ispitanika posao će pamtiti po dodatnom učenju i stjecanju znanja, a za 13 posto njih dobri prijatelji su najbolje što im je donio posao. Za šest posto ispitanika posao je donio kontakte, a četiri posto je na poslu pronašlo ljubav, pokazala je anketa.

Jedna ispitanica je rekla da je upoznala ljubav svog života, dok je druga našla partnera, sina svoga poslodavca, pa je sve završilo otkazom.

Deset posto ispitanika izjasnilo se kako je najbolje što im je donio posao bila otpremnina, vještina postavljanja prema poslodavcu, motivacija za završetak fakulteta, strpljivost, ali i stres i čir na želucu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. siječanj 2022 08:34