MIRO PALAC

ISPOVIJEST ČOVJEKA KOJI JE KUJUNDŽIĆU POSUDIO NOVAC 'Ja, Milan i njegova žena Tatjana u listopadu smo pješačili na hodočašću u Španjolskoj...'

 Goran Mehkek / CROPIX

Prijatelj ministra zdravstva iz studentskih dana, koji mu je posudio 40 tisuća eura za kuću, za Novi list je progovorio o toj posudbi novca i mogućnosti da mu je Milan Kujundžić zbog toga na neki način pogodovao. Miro Palac vlasnik je dvije ljekarne i predsjednik nadzornog odbora veledrogerije Pharma Net. Kujundžića je, kaže, upoznao za vrijeme studija, dok je studirao farmaciju, a ministar medicinu. Nastavili su se družiti i nakon fakulteta.

- Jedno društvo, u kojem smo i ministrova supruga i ja, već četiri godine pješice pohodi dionicu Puta svetog Jakova u Španjolskoj, pa je tako bilo i u prvoj polovici listopada. Tijekom tog našeg hodočašća, Kujundžićima se otvorila mogućnost kupnje te stare kuće u Maksimiru i Tatjana nam je rekla da su joj to javili iz Zagreba. Razgovarali smo o tome kako bi oni zatvorili financijsku konstrukciju i odlučio sam im pomoći kao prijateljima. Po povratku smo sastavili ugovor i ovjerili ga kod javnog bilježnika, a njime se Tatjana Kujundžić obvezala da će mi do 25. listopada 2020. vratiti 40 tisuća eura. Taj sam iznos, u kunskoj protuvrijednosti, sa svog tekućeg računa prebacio na njezin. Kada Kujundžići prodaju nekretninu u Markuševcu, koja je daleko od grada, u gotovo nepristupačnom dijelu na brijegu, podmirit će dug koji imaju prema meni. I to je sve, rekao je za Novi list Palac.

Dodao je i da ga je ministar pitao smije li njegovo ime navesti u imovinskoj kartici kako bi i javnost znala tko mu je posudio novac. Palac je na to pristao. Kaže da nema što skrivati. Ističe da od posudbe novca Kujundžiću nije profitirao.

- Vlasnik sam dvije ljekarne, u Zagrebu i Zaprešiću, i one posluju potpuno identično kao svih 1200 ljekarni u Hrvatskoj, temeljem ugovora s HZZO-om. Svim ljekarnama plaća se na isti način, u jednakim rokovima, a Ministarstvo zdravstva s tim nema nikakve veze. Znači, ministar Kujundžić nikako ne može pomoći mojem poslovanju, na koje se, naravno, nije nimalo odrazila činjenica da sam mu prije tri mjeseca posudio novac. HZZO funkcionira sasvim neovisno o Ministarstvu zdravstva, premda formalno spada u njihov resor, rekao je Palac.

Dodaje i da veledrogerija Pharma Net nema veze s državom niti s Ministarstvom zdravstva. Stoga mu, kaže Palac, Kujundžić nije mogao ići na ruku.

Palac je rekao i da mu, unatoč svemu što se dogodilo, nije žao što je ministru posudio novac jer mu je on prijatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:25