IŠČLANIO SE IZ HDZ-a

IVAN ĐAKIĆ SE OGLASIO NAKON GNJUSNE OBJAVE NA FACEBOOKU 'Odgojen sam da uvažavam sve ljude, to nije moje mišljenje, to nisam ja'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 08.01.2019. u 15:17

FACEBOOK

Ivan Đakić

 

Zbog govora mržnje na društvenim mrežama danas je na obavijesni razgovor u zgradu PU Virovitičko-podravske priveden Ivan Đakić (22).

- To nije moje mišljenje, to nisam ja, odgojen sam da uvažavam sve ljude, te mi zaista nije bila namjera širiti govor mržnje, rekao je u međuvremenu Ivan Đakić, a prenosi Mediaservis na Twitteru.

Saborski zastupnik HDZ-a i čelnik Hvidre Josip Đakić u utorak je najoštrije osudio objavu svoga sina Ivana Đakića na privatnome Facebook profilu te se ispričao i izrazio žaljenje zbog "sramotne i uvredljive objave slike i teksta”, a njegov sin ujutro se iščlanio iz HDZ-a što otac smatra priznanjem velike pogreške te shvaćanjem težine nemilog čina.

 

"U povodu sramotne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Facebook profilu člana HDZ-a i moga sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo djelovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina te se ispričavam i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čovjeka, koji nije odgojen da bi mrzio ili da bi širio govor mržnje”, stoji u reakciji Josipa Đakića na sinov postupak, a poslanoj Hini.

Podsjetimo, u ponedjeljak je na svome Facebook profilu postavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao "Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić".

Tu je objavu Ivan Đakić vrlo brzo obrisao te se ispričao "svima koje je uvrijedio”.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo