VARŠAVSKA POD OPSADOM

Ivan Jarnjak: Varšavska nije isto kao slučaj Radija 101

Varazdin, 230410.Zapocelo je obiljezavanje dana opcine Vinica, jedne od najstarijih u Hrvatskoj.Opcina Vinica povijesno je veoma vazna u sjevernoj regiji Hrvatske, ali u novije doba gubi vaznost te postaje tek regionalno jedna od opcina u Varazdinskoj zupaniji.Ime Vinica prvi se put spominje 1334. godine, a u ranijoj povijesti postoje naznake da su u srednjem vijeku Rimljani u tom kraju uzgajali vinovu lozu kojom su se krijepili u europskim pohodima.Dan opcine je 25. travnja, na blagdan sv. Marka koji je i zastitnik opcine.Na slici Ivan Jarnjak, potpredsjednik Hrvatskog sabora na svecanosti proslave .Foto: Andrej Svoger / Cropix
 Andrej Švoger / CROPIX

• Podržavate li odluku policije o privođenju dijela prosvjednika u Varšavskoj ulici?

- U potpunosti podržavam odluke policije kada su u pitanju javni red i mir te provođenje zakona. Policija je tu da štiti zakone ove zemlje, a ne pojedinačne interese ili interese bilo kojih skupina. O radu policije odlučuju mjerodavna tijela koja izdaju naloge za njeno djelovanje, a ne pojedinci i skupine.

• Prosvjednici tvrde da policija u Varšavskoj štiti interese investitora?

- Policija je djelovala po nalogu mjerodavnih tijela, a ne investitora.

• Može li se situacija u Varšavskoj usporediti s onom oko potpore Radiju 101 kada ste odbili poslati policiju na prosvjednike?

- Naravno da ne može. U Varšavskoj se, očito, krše komunalni propisi, a potpora Radiju 101 bila je samo izraz nezadovoljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:22