PROMJENE U STRANCI

IVAN VRDOLJAK NEĆE SE VIŠE KANDIDIRATI ZA ŠEFA HNS-a 'Narodnjaci' najavili izvanredni sabor, izvjesno je da bi novi čelnik mogao biti Matija Posavec

 CROPIX

Hrvatska narodna stranka (HNS) održat će izvanredni izborni Sabor stranke prije parlamentarnih izbora na kojima se aktualni šef narodnjak Ivan Vrdoljak neće kandidirati, doznaje se nakon današnje sjednice Predsjedništva na kojoj su se analizirali rezultati izbora za Europski parlament na kojima su osvojili tek 2,6 posto glasova.

Zaključak sjednice Predsjedništva, kažu u HNS-u, je da mladi ljudi moraju preuzeti stranku, jer su se i dokazali rezultatom na proteklim izborima, a među njima je i Matija Posavec, međimurski župan koji ima ambiciju postati predsjednik HNS-a, koji je osvojio najveći broj preferencijalnih glasova.

Tako da je njegovo preuzimanje stranke vrlo izvjesno, budući da HNS ima običaj kandidarati samo jednu osobu jer smatraju da je to najbolje za održati "mir u kući".

U tom slučaju otvara se i put za suradnju s HSLS-om, koji bi u studenom trebao preuzeti bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. HSLS-ov uvjet za suradnju, kako smo pisali, bio je da HNS više ne vodi Vrdoljak. Kada dođe do tranzicije vodstva u HNS-u, moguće su i koalicije s ostalim liberalnim strankama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:29