'ČEKA NAS VRIJEME SLABOG ZAPOŠLJAVANJA'

Ivestitor i analitičar Nenad Bakić komentirao poteze Vlade: Mora nam biti još gore da bi nam bilo bolje

Nenad Bakić, investitor i analitičar, komentirao je u intervjuu tjedna za Radio 101 prve poteze nove Vlade: pozdravio je smanjenje proračunskih rashoda za 4,6 milijardi kuna, a članove nove Vlade ocijenio je lukavima. Na pitanje o visokoj nezaposlenosti, Bakić kaže da je riječ o sporoj varijabli koja se vrlo teško okreće.

- Ne smijemo osuditi Vladu ni ako za tri mjeseca nezaposlenost bude još veća. Nas čeka vrijeme slabog zapošljavanja i toga moramo biti svjesni. Na širem planu, mora nam biti još malo gore prije nego što nam bude bolje - rekao je Bakić.

Komentirajući smanjenje proračunskih rashoda za 4,6 milijardi kuna, Bakić je napomenuo kako je taj iznos dovoljan i dodao da ga čudi što to dio ekonomskih analitičara nije prepoznao.

Prve poteze nove Vlade Bakić je nazvao odlučnima, ali je Vladu prozvao lukavom.

- Lako je moguće da će Vlada sa sindikatima dogovoriti da ove godine neće biti otpuštanja, pa ih pod tom prijetnjom natjerati da ove godine pristanu na dobrovoljne odlaske uz dostojanstvene otpremnine. Dakle, pod prijetnjom otpuštanja iduće godine, već ove godine mogao bi se smanjiti broj ljudi - kazao je Bakić. ( V. P.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 08:30