PREDSJEDNIŠTVO SDP-a

Ivo Jelušić tvrdi da Aleksandra Kolarić neće biti izbačena iz stranke: 'Nisam ni čuo ni vidio da se raspravlja o toj temi...'

Aleksandra Kolarić
 Bruno Konjevic / CROPIX

Član Predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić u srijedu je, na novinarski upit, odbacio medijska nagađanja da se Aleksandru Kolarić ponovno želi izbaciti iz te stranke, ovaj put zato što po medijima kritizira šefa stranke Davora Bernardića.

Povratnica u SDP Aleksandra Kolarić kandidatkinja je za predsjednicu zagrebačkoga SDP-a na unutarstranačkim izborima čiji će se prvi krug održati 10. lipnja, a iz stranke ju je navodno htio isključiti predsjednik Bernardić zbog kritika koje je na njegov račun izrekla u intervjuu za tjednik Globus.

Novi list, naime, piše kako je na zadnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a Bernardić tražio da se Kolarić isključi iz stranke zbog intervjua u kojemu je rekla da je "Bernardić velika smetnja za SDP i da SDP više nema vremena za njega".

No Ivo Jelušić, na novinarski upit, demantirao je svađu oko Kolarić, koja je navodno obilježila sjednicu stranačkog predsjedništva.

- Ja sam bio na sjednici Predsjedništva dovoljno koncentriran, ali nisam ni čuo ni vidio da se raspravlja o toj temi. Štoviše, stav je Predsjedništva da se o svima onima koji su u izbornom procesu za neku od funkcija na predstojećim unutarstranačkim izborima, ne raspravlja, kako bi se otklonila bilo koja mogućnost utjecaja na izbore - kazao je Jelušić, priopćeno je iz SDP-a.

Kolarić je iz stranke zbog verbalnog delikta izbacio bivši predsjednik Zoran Milanović, a s dolaskom Davora Bernardića pozvana je da se vrati u stranku.

Inače, Jelušić je u izjavi medijima upozorio na pokušaj Izvanredne uprave da obezvrijedi društva koncerna Agrokor kako bi ih se u konačnici lakše preuzelo.

Povod je bilo pismo kojim se društvima koncerna Agrokor, nad kojima je otvoren postupak izvanredne uprave, obratio jučer izvanredni povjerenik Fabris Peruško, te navodi da ne prihvaća financijska izvješća dijela tih trgovačkih društava jer jamstva davana za potrebe Agrokora u izvještajima nisu stavili u kategoriju rashoda, već kao bilješke.

"Novim budućim vlasnicima Agrokora, sadašnjim vjerovnicima i Vladinom povjereniku, odgovara da se stanje u trgovačkim društvima ovisnim o Agrokoru prikaže puno gore nego što ono zaista jest. Od strane Izvanredne uprave vršio se pritisak na dio tih društava da jamstva koja su oni nekad davno davali za potrebe Agrokora, knjiže kao rashod, a kao posljedicu, ta bi društva doživjela insolventnost te bi postali bezvrijedni“, kazao je Jelušić novinarima na Iblerovu trgu.

Dodao je da su jedino što vrijedi u posrnulom koncernu Agrokora, upravo trgovačka društva iz područja poljoprivrede i prehrambenog sektora te ih po svaku cijenu treba sačuvati.

"Cilj ih je prokazati kao insolventne, a njihove djelatnosti i radna mjesta manje vrijednima, kako bi ih se u konačnici lakše preuzelo. Nije sporno da će novi vjerovnici preuzeti mjesto u vlasničkoj strukturi, ali pored njih postoje brojni mali dioničari koji nisu u vlasništvu Agrokora ni Ivice Todorića. Cilj Izvanredne uprave je njih isključiti iz vlasničke strukture te da jedini vlasnici na kraju budu novi vjerovnici“, ustvrdio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:55