SASTANAK U VLADI 2007.

Ivo Sanader: Direktori, sad slušajte Barišića...

Barišić i Sanader 2007. su pozvali direktore državnih tvrtki i naredili im da surađuju s Fimi-Medijom
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Sastanak u Banskim dvorima održan u travnju 2007. bio je ključan za uspon tvrtke Fimi-Media. Ali za istragu koja bi mogla razotkriti paralelni sustav financiranja HDZ-a ključno je bilo prvo tajno, a potom i javno priznanje jednog od sudionika sastanka, Damira Mihanovića, u međuvremenu smijenjenog člana Uprave Croatia osiguranja.

Lukavi Sanader

Krajem siječnja Mihanović je Mladenu Bajiću i Dinku Cvitanu ispričao kako je tekao sastanak na koji su pozvani iz kabineta tadašnjeg premijera Ive Sanadera. Mladen Barišić na sastanku je sjedio do Ive Sanadera koji je izbjegao izravno spomenuti Nevenku Jurak i Fimi-Mediju i sve je prepustio Barišiću, koji je sudionicima sastanka objasnio da je državni i stranački interes da se posluje s tom tvrtkom.

Nekoliko dana poslije Jurak je došla na sastanak u Croatia osiguranje, ali joj je rečeno da će se zaposao ipak raspisati javni natječaj. Ni minutu nakon što je napustila ured člana Uprave Damira Mihanovića, njemu je zazvonio mobitel. S druge strane bio je Mladen Barišić koji ga je pitao “kakvi problemi postoje vezano za Fimi-Mediju” i sve je bilo riješeno.

Kazneni nalog

Nakon što je u svibnju ove godine Mladen Barišić primio kazneni nalog da je pod istragom zbog protuzakonitog posredovanja, činilo se da se krug istrage neće zatvoriti s Nevenkom Jurak. I ona i Mladen Barišić javno su negirali poslovnu vezu, ali su još u siječnju angažirali odvjetnike, kao i Ivo Sanader.

Jesen u Remetincu?

Sada već ozbiljno računaju da bi nakon godišnjih odmora jesen mogli dočekati u Remetincu. Kako smo neslužbeno doznali, nedavno su u USKOK-u na ispitivanju vezano uz Mladena Barišića bili i Željko Popović, šef nezavisnog carinskog sindikata, ali i Robert Matijević, bivši Barišićev pomoćnik, koji su svog bivšeg šefa i javno teretili za brojne zloporabe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:36