ODGOĐENO SUĐENJE

IVO SANADER ZAVRŠIO U BOLNICI Trebao je na operaciju koljena, ali je zbog komplikacija prebačen u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević

Zagreb, 100519. Zupanijski sud, Zrinjevac. Sudjenje bivsem premijeru Ivi Sanderu u aferi Ina Mol.
Na fotografiji: Ivo Sanader, Robert Jezic. Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadic / CROPIX

Ivo Sanader

Bivši premijer Ivo Sanader, koji u zatvoru u Remetincu izdržava zatvorsku kaznu na koju je pravomoćno osuđen u slučaju Planinska, hospitaliziran je u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu.

Zbog toga je u petak na Županijskom sudu odgođen nastavak suđenja u aferi Ina Mol u kojoj Uskok njega i prvog čovjeka mađarskog Mola, nedostupnog Zsolta Hernadija, tereti za primanje i davanje mita.

Kako je rekla sutkinja Maja Štampar Štipić, iz zatvora u Remetincu telefonski su izvijestili sud uoči rasprave da je Sanader u srijedu odveden u KBC Zagreb gdje je trebao operirati koljeno.

Međutim, budući da su mu ustanovljeni određeni upalni procesi, nije podvrgnut operativnom zahvatu, nego je s Rebra prebačen u Kliniku Fran Mihaljević, gdje se i sad nalazi.

S obzirom da njegov odvjetnik Čedo Prodanović, sukladno Sanaderovoj izričitoj uputi, nije bio suglasan da se rasprava provede u njegovoj odsutnosti, odgođen je nastavak ispitivanja svjedoka Stephana Hurlimana putem videolinka iz Švicarske.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo