'PRATITE ŠIRENJE ZARAZE'

'IZBJEGAVAJTE SVA PUTOVANJA U ITALIJU KOJA NISU NUŽNA' Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo novu preporuku zbog epidemije koronavirusa

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 26.02.2020. u 17:51

Milan, ITALY - People with masks walking in the still semi-deserted streets of the Coronavirus psychosis center.
*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 501216131, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN ITALY, UNITED KINGDOM, Model Release: no, Credit line: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Milan

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova preporučilo je u srijedu građanima da zbog koronavirusa izbjegavaju putovanja u Italiju koja nisu nužna, odnosno da izbjegavaju sva putovanja u regije Lombardiju, Veneto, Emiliju Romagnu, Pijemont i Lazio.

U Italiji je u srijedu umrla dvanaesta osoba zaražena koronavirusom, pa je sada u toj zemlji 12 mrtvih i 374 zaraženih, objavila je civilna zaštita.

Najveći broj zaraženih zabilježen je u regijama Lombardiji, Venetu, Emiliji Romagni, Pijemontu i Laziju.

Zrinjevac također preporučuje da se izbjegavaju putovanja koja nisu nužna u Kinu, Južnu Koreju, Japan i Iran.

U ministarstvu savjetuju građanima da prate razvoj širenja zaraze i da se pridržavaju preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Svjetske zdravstvene organizacije.

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana u 15 sati na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja o koronavirusu.

Više informacija dostupno je i na javnim stranicama talijanske civilne zaštite i ministarstva zdravstva.

Izdvajamo