IZRADILI LISTU

IZBORI ZA EUROPARLAMENT Stranke desnice postigle dogovor, HDZ predvodi novu koaliciju

Zagreb, 300613.Veceras se na Trgu bana Josipa Jelacica odrzava sredisnja proslava povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.U vecernjim satima, gradjani i turisti poceli su se okupljati iscekujuci proslavu.Na fotografiji: Ruza Tomasic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Vodstva stranaka koalicije desnog centra usuglasila su danas predizbornu strategiju i utvrdila redoslijed mjesta na koalicijskoj listi na izborima za Europski parlament, a sporazum o koalicijskoj listi bit će potpisan potkraj idućeg tjedna.

Dogovor su postigla vodstva HDZ-a, HSS-a, HSP-a Dr. Ante Starčević, Bloka umirovljenici zajedno, Hrvatske demokršćanske stranke i Zagorske demokratske stranke na sastanku u središnjici HDZ-a, priopćeno je iz HDZ-a.

Glasnogovornica HDZ-a Dajana Antonija Bebek, upitana za redoslijed kandidata na listi, rekla je Hini da će on biti predstavljeno javnosti tek potkraj idućeg tjedna, kada se bude potpisivao koalicijski sporazum.

Na prijedlog predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, dogovoreno da će se zajedničkom gospodarskom timu u cilju razrade uspješnoga gospodarskog programa i konkretnih razvojno-investicijskih projekata priključiti ekonomski stručnjaci CDU-a, navodi se u priopćenju te dodaje da su "svi partneri iskazali zadovoljstvo postignutim dogovorom o listi koja će pobijediti na europskim izborima, uz duboko uvjerenje u pobjedu koalicije desnog centra na predsjedničkim i parlamentarnim izborima".

Dogovoreno je i da se intenziviraju sastanci međustranačkih radnih skupina i koalicijskoga izbornog stožera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 19:35