ZANIMLJIVO PARTNERSTVO

Izgubio živce: Bandić u poslovima sa svojim ortacima?

Bolnica je trebala darovati zemljište Gradu da bi Radnić mogao graditi cestu do svog objekta
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Gradonačelnik Milan Bandić na jučerašnjoj sjednici Skupštine planuo je kada je HNS-ova Morana Paliković Gruden zatražila da se s dnevnog reda povuče Zaključak o darovanju nekretnine u vlasništvu psihijatrijske bolnice Sveti Ivan.

Riječ je o zemljištu površine oko 10 tisuća četvornih metara, vrijednosti oko 14 milijuna kuna. Zastupnicu je zasmetalo to što se u Zaključku ne može iščitati što će bolnica dobiti kao protuuslugu. Ishod priče je Bandićevo povlačenje svih svojih točaka s dnevnog reda.

No, čini se da se iza te točke “skriva” zanimljivo partnerstvo Grada i privatnika.

Naime, usvajanje Zaključka bilo je potrebno da bi Grad počeo gradnju Ceste Antuna Šoljana, na potezu od Gospodske ulice do Jankomira. Gradnju će financirati tvrtka Eurohala, sa sjedištem u blizni Poglavarstva, a u vlasništvu Tomislava Radnića.

- Sklopili smo ugovor o predfinanciranju. Oni će platiti gradnju ceste i infrastrukture, a Grad će joj tijekom pet godina vratiti taj iznos - rekao je pročelnik Gradskog ureda za graditeljstvo Davor Jelavić. Tvrtka Eurohala, pak, dužna je izgraditi tu i obližnje ceste, budući da u neposrednoj blizini gradi veliku “gradsku robnu kuću”.

Bolnica je trebala darovati zemljište Gradu, da bi Radnić mogao graditi cestu do svojeg poslovnog objekta. Povlačenjem točaka, Zaključak nije usvojen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:51