ČAK 83 ČLANA OKRENULA PALAC DOLJE

IZVANREDNA SJEDNICA HRVATSKE LIJEČNIČKE KOMORE Smijenjen dosadašnji predsjednik Trpimir Goluža!

 Ranko Šuvar/CROPIX

Na današnjoj izvanrednoj sjednici skupštine Hrvatske liječničke komore smijenjen je dosadašnji predsjednik dr. Trpimir Goluža. Od 148 članova skupštine sjednici je unatoč sezone godišnjih odmora nazočio 101 od 148 članova. Za smjenu dr. Goluže glasovala su 83 člana.

Naime, još od svibnja traju nesuglasice u HLK-u a razlog je bio financijsko izvješće za prošlu godinu koje Skupština nije prihvatila zbog troškova oko adaptacija stana u zagrebačkoj Šubićevoj ulici od 72 četvorna metra preplaćena te da je predsjednik komore prekoračio svoje ovlasti potpisujući dodatne troškove bez da su ih odobrila komorska nadležna tijela. Spona je bila i adaptacija Kluba liječnika u Rijeci ali i odluka da se 10 milijuna kuna 'viška' sredstva prebaci na tvrtku Aorta koju je osnovala HLK.

Zbog toga su članovi skupštine zatražili da se o izvješću izjasni Nadzorni odbor koji je zaključio da je predsjednik komore neovlašteno raspolagao s gotovo 700 tisuća kuna. Osim toga Nadzorni je odbor izvijestio da nisu dobili na uvid tonske zapisnik sa sjednica komorskih tijela jer su- izbrisani, a nedostajali su i kompletni zapisnici nekih povjerenstava HLK.

Nakon što je stiglo izvješće Nadzornog odbora dio članova Skupštine zatražio je sazivanje izvanredne sjednice koja je danas i održana ali ne kako je to do sad bio slučaj u nekom hotelu na Jadranu već u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar. Na sjednici se raspravljalo o izvješću Nadzornog odbora a nakon toga je izglasano nepovjerenje dosadašnjem predsjedniku. Inače, redoviti izbori u HLK-u trebaju se održati iduće godine u lipnju a do tada će dužnost predsjednika obnašati dr. Krešimir Luetić inače prvi dopredsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:22