NOVI POTRES

IZVORI IZ HDZ-a ZA JUTARNJI 'Nekoliko je struja u stranci i nijedna ne voli Milijana Brkića'

Milijan Brkić
 Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković iz Ženeve je jučer, prije povratka u Hrvatsku i zakazane sjednice Predsjedništva HDZ-a, a nakon što je izašao tekst u Nacionalu koji Milijana Brkića proziva za odavanje tajnih mjera u izvidima o elitnoj prostituciji, odgovarajući na novinarska pitanja o Brkiću poručio da je nakratko vidio te optužbe i najavio da će prije sjednice Predsjedništva, o tome s njim razgovarati.

- Samo sam kratko vidio članak, nisam se stigao detaljno informirati. Provjerit ću, naravno, i s njim kada dođemo u Zagreb. To mi je prva vijest i teško mi je sada detaljnije komentirati - rekao je. Dodao je da je teško u ovom trenutku procijeniti koliko takve afere štete stranci. Poručio je da mediji rade svoj posao, objavljuju određene informacije te da sve što čuje prvo provjeri, analizira i onda donosi sud.

Naši izvori iz HDZ-a kažu da očito dolazi do točke usijanja i da će biti zanimljivo vidjeti što će se dalje događati. Smatraju da ne idu sve te priče o Brkiću tek tako u medije, a da u stranci postoji nekoliko struja i svima im je zajedničko da ne vole Brkića; jedni okupljeni oko Karamarka zbog činjenice da je odigrao glavnu ulogu u njegovu rušenju, drugi oko Mire Kovača, treći pak oko Davora Ive Stiera.

- Sve to podsjeća na zadnju fazu Karamarka koji je u lipnju izgledao kao hodajući mrtvac nakon medijskog granatiranja. Očito se i Brkiću sad šalju poruke i pitanje je hoće li i on na kraju morati sam otići kad shvati da možda toga ima još, jer kada odeš, to i prestane - kaže naš sugovornik. Upozorava da ipak nije jednostavno maknuti Brkića jer očito Plenković i Brkić još trebaju jedan drugoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:39