OBLJETNICA BEZ POČASNIH GRAĐANA

Jadranka Kosor nije dobila poziv na proslavu Dana Vukovara

Jadranka Kosor
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara u povodu Dana grada u utorak nije bilo niti jednog njihova počasnog građanina - Jadranke Kosor, Vladimira Šeksa, Ivice Vrkića i Vesne Škare-Ožbolt.

Kosor i Škare-Ožbolt tvrde da bi se odazvale da su poziv dobile, a Šeks ga je dobio, ali zbog obveza nije mogao doći.

Bivša premijerka smatra da se iza njezina nepozivanja krije politička pozadina.

- HDZ je na vlasti u Vukovaru, a od ove godine su i na državnoj razini i ovo je posljedica. Ali i onoga što se događalo prije dvije godine, kada je Stožer za obranu Vukovara tražio da mi se oduzme status počasne građanke. Ovo što rade je ispod svake razine, i ljudske i političke - ogorčena je Kosor koja je počasnom građankom Vukovara proglašena neposredno nakon rata zbog doprinosa koji je kao potpredsjednica Sabora dala u mirnoj reintegraciji Podunavlja, ali i novinarskog rada u kojem je velik dio posvećivala ratom pogođenim Vukovarcima.

Gradonačelnik Ivan Penava, pak, tvrdi da on nije stopirao ničiji poziv te nas je uputio na gradski protokol. A Tomislav Čorak koji je zadužen za protokl kaže da su “pozivnice poslane i J. Kosor i Škare-Ožbolt”. Međutim, na naš upit na koje adrese, nije znao odgovoriti te je obećao da će provjeriti i javiti se. No, poslije više nije odgovarao na pozive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:28