EUROZASTUPNIK IZ ISTRE

JAKOVČIĆ USRED DRAME U ULJANIKU OBJAVIO FOTOGRAFIJU NA KOJOJ POZIRA MEĐU PETUNIJAMA U AUSTRIJI Napao ga dio komentatora na društvenim mrežama

 
 Facebook

Štrajk u pulskom brodogradilištu Uljanik zbog neisplate plaća započeo je srijedu ujutro u 7 sati, kada radnici Uljanika dolaze na posao. Nakon okupljanja unutar brodogradilišta i na svojim radnim mjestima, veći dio radnika je oko 9 sati izašao na ulicu ispred Uljanika i blokirao promet. Na cesti su ostali do 11 sati. Oko podneva štrajkaši su se uputili, uz pratnju policije, i na jednoipolsatni prosvjedni hod ulicama Pule kojom prilikom su im Puljani davali podršku.

Štrajk u Uljanik grupi u njezinih sedam društava i brodogradilištu „3.maj“ u Rijeci nastavlja se u četvrtak. U štrajku ostaju do ispunjenja zahtjeva, odnosno isplate plaća, rekao je predsjednik Štrajkaškog odbora Đino Šverko.

I dok pulsko brodogradilište prolazi teške trenutke, a situacija u škveru je glavna tema koju komentiraju gotovo svi vodeći vladajući i oporbeni političari, utjecajni IDS-ov eurozastupnik Ivan Jakovčić u srijedu se oglasio s jednom sasvim drugačijom porukom.

Na društvene je mreže stavio fotografiju sebe kako pozira među petunijama negdje u Austriji.

- Jedan veliki pozdrav iz Austrije svima koji vole opojno mirisne petunije!, napisao je Jakovčić u opisu fotgrafije.

I dok su neki pohvalili odabir fotografije Ivana Jakovčića, dio komentatora mu je spočitnuo što je takav prizor objavio baš dok se jedna od najvećih istarskih kompanija, nalazi u najtežim trenucima.

- Sakrij se da te ljudi ne vide i ne čuju. Koliko si ti kriv da je Uljanik u banani, napisao je jedan komentator.

- Sram te bilo!, glasio je drugi komentar.

- Smo pensali da ste u Uljaniku, napisao je još jedan od komentatora.

Jakovčić se nije upuštao u raspravu s njima.

Inače, kao potencijalni strateški partner posrnulog Uljanika spominje se poduzetnik Danko Končar, s kojim je Jakovčić donedavno bio u poslovnom odnosu, tj. bio je član nadzornog odbora jedne njegove finske tvrtke zbog čega se našao na udaru kritika za mogući sukob interesa, što je on odbacio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:27