MINI INTERVJU

JAKOVČIĆ ZA JUTARNJI 'Ovo što Thompson radi je zaista odvratno. Nadam se da će završiti kao i drugi fašisti!'

    AUTOR:
    • Marko Špoljar

  • OBJAVLJENO:
  • 10.08.2018. u 07:56

Pula, 110716.
Danas je na sudu u Puli odrzana zadnja rasprava za sudjenje u slucaju Jakovcic protiv Lista. Na Opcinskome sudu u Puli danas je odrzano zadnje rociste u kojemu zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovcic u privatnoj parnici tuzi austrijskog poduzetnika Georga Lista zbog izjave u Dnevniku HRT-a u srpnju 2014. u kojoj je rekao da je Ivan Jakovcic kao istarski zupan od njega zatrazio 500 000 eura za dovrsetak projekta polo igralista u Motovunu.
Foto: / CROPIX
Goran Sebelic / HANZA MEDIA

Ivan Jakovčić

Zašto izlazite iz Nadzornog odbora Afaraka, tvrtke poduzetnika Danka Končara? Zbog optužbi za lobiranje?

- Izlazim iz Afaraka jer se želim potpuno posvetiti skorašnjoj kampanji za europske izbore. Najproduktivniji sam zastupnik u Europskom parlamentu, što znači jak angažman svaki dan i naravno uz kampanju ne mogu imati dodatne obaveze. Lupetanja o lobiranju ili sukobu interesa ne mogu komentirati jer gluposti ne komentiram.

Kako komentirate zadnji Thompsonov koncert na kojemu se ponovno klicao ustaški poklič Za dom spremni?

- To što radi Thompson je zaista odvratno. Svjesno sije mržnju među mladima. Najgore je što na zlu nacizma i ustaštva zarađuje novac. I to čini potpuno svjesno. Može ga biti sram što uz sve to još zna isticati križ. To što radi i govori je duboko nehumano i antikršćanski. Nadam se da će završiti kao i drugi fašisti! Osuđen i na smetlištu povijesti!

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nedavno je afirmativno pričala o njegovim pjesmama, molimo vas komentar.

- Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je tipična populistička političarka. Nigdje sadržaja već samo forma. Malo pozerstva s Vučićem uz cvijeće na mostu, pa malo pozitivno o partizanima kad je u Istri, pa onda ZDS kao stari hrvatski pozdrav i Thompson kad je drugdje po državi! To je vrlo opasna politika koja uništava ljudima nadu i razlog je odlaska mnogih koji naprosto ne žele živjeti u zemlji kojom vladaju takvi političari! Zato je deplasirano što ona proziva Vladu zbog odlaska ljudi iz Hrvatske.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo