PODMETANJA U HDZ-u

Jarnjak o Polančecu: Nikog nisam i ne bum prodal!

Polančec je vjerojatno radio onako kako je odlučila Vlada. Ja o detaljima zaista ne znam, objašnjava Jarnjak. Pitanje o Šukeru ga je naljutilo: Kaj mene pitate kaj je trebao znati Šuker, odbrusio je
Varazdin, 230410.Zapocelo je obiljezavanje dana opcine Vinica, jedne od najstarijih u Hrvatskoj.Opcina Vinica povijesno je veoma vazna u sjevernoj regiji Hrvatske, ali u novije doba gubi vaznost te postaje tek regionalno jedna od opcina u Varazdinskoj zupaniji.Ime Vinica prvi se put spominje 1334. godine, a u ranijoj povijesti postoje naznake da su u srednjem vijeku Rimljani u tom kraju uzgajali vinovu lozu kojom su se krijepili u europskim pohodima.Dan opcine je 25. travnja, na blagdan sv. Marka koji je i zastitnik opcine.Na slici Ivan Jarnjak, potpredsjednik Hrvatskog sabora na svecanosti proslave .Foto: Andrej Svoger / Cropix
 Andrej Švoger / CROPIX

ZAGREB - Predsjedništvo HDZ-a o Ini je razgovaralo samo načelno, a ne o detaljima, tvrdi potpredsjednik HDZ-a i Sabora Ivan Jarnjak komentirajući izjavu Damira Polančeca da je politički okvir za pregovore s MOL-om dobivao u Vladi i HDZ-u.

O izmjenama dioničarskog ugovora s MOL-om vodstvo HDZ-a nije detaljno raspravljalo, tvrdi Jarnjak.

- Polančec je vjerojatno radio onako kako je odlučila Vlada. Ja o detaljima zaista ne znam, kako bih mogao znati detalje kao saborski zastupnik – objašnjava Jarnjak.

Na upit novinara uoči sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora je li ministar Ivan Šuker znao za detalje ugovora, Jarnjak je odgovorio:

- Kaj mene pitate kaj je trebao znati Šuker – odbrusio je.

- Ono što smo mi na Predsjedništvu HDZ-a razgovarali to je Šuker jučer i rekao, ali on je kao član Vlade vjerojatno znao neke detalje koje ja danas ne mogu govoriti niti znati - poručio je.

Na molbu da komentira Polančecovu izjavu da se osjeća izdan od HDZ-a, Jarnjak je odgovorio da mu sigurno nije lako te da mu je žao svakog čovjeka koji se nađe u teškoj situaciji.

Naljutilo ga je novinarsko pitanje osjeća li se kao da je prodao Polančeca.

- To me nemojte pitati. Nikog nisam i ne bum prodal. I kada su me tražili da stanem na stranu protiv građana oko Radija 101 nisam stao protiv nego na njihovu stranu - istaknuo je Jarnjak.

Bebić: Svatko je nevin dok mu se ne dokaže suprotno

Šef Sabora Luka Bebić ustvrdio je danas da je razgovarao s Polančecom o radu istražnog povjerenstva za Inu, no ne zna je li se s njim susrela i premijerka Kosor. Tvrdi da ga je Polančec zamolio da se sastanu.

I Bebić tvrdi da Predsjedništvo HDZ-a nije razgovaralo o detaljima ugovora Ine s MOL-om jer je to u nadležnosti Vlade.

Na pitanje hoće li HDZ-u biti nanesena politička šteta utvrdi li se da je netko od dvojice svjedoka, Šuker ili Polančec, pred istražnim povjerenstvom lagao o umiješanosti HDZ-a, Bebić je odgovorio da o tome ne želi nagađati.

Na upit kako gleda na Polančecovu izjavu da se osjeća izdanim od HDZ-a, odgovorio je kako mu njegovi osjećaji nisu poznati i nije mu jasno što podrazumijeva pod tim što je rekao, da se osjeća kao Josip kada su ga braća prodala u Egipat.

- Ta ljudska dimenzija nas čini osjetljivim na životne situacije. Čovjek je prije nego što je postao političar, doktor znanosti ili kuhar, bio čovjek - poručio je.

Na pitanje što osjeća prema Polančecu, Bebić je rekao: "Ne mogu ulaziti u dušu pojedinca. Mogu samo reći da prema Polanečcu osjećam ljudsku solidarnost i vjeru da je svatko nevin dok mu se pravomoćnom presudom ne dokaže suprotno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:38