NOVI ZAPLET

JAVIO SE SIRIJAC KOJI JE TVRDIO DA JE IZGUBIO KĆER NA PODRUČJU PLITVICA Pobjegao je iz zagrebačkog prihvatilišta za azilante, sada je u Italiji

 Twitter

Sirijac Wadie Ghazi Sineid (43), koji se nakon priče da ga je policija na plitvičkom području razdvojila od kćeri Allse (5) udaljio iz Prihvatilišta za strance u zagrebačkom Porinu, registrirao se u Italiji do koje je prema pisanju RTL-a, došao preko Slovenije i Austrije.

Wadie Ghazi je u razgovoru za RTL rekao da je u Italiju otišao tražiti svoju kćer jer je naišao na krijumčare koji su rekli da je ona s jednom iračkom obitelji otišla u Italiju te da su platili 2000 eura da ih tamo odvedu.

Ljudi koji su navodno pomogli iračkoj obitelji s kojom je bila njegova kćer rekli su mu da su je vidjeli u Trstu i Milanu, gdje se Wadie Ghazi navodno i zaputio. No, čini se da je ondje nije pronašao.

- Umoran sam i želim se vratiti u Bosnu ili Hrvatsku da je potražim. Tamo je moja djevojčica. Zapravo ne želim natrag u Hrvatsku jer je tamo opasna policija. Želim se vratiti u Bosnu, rekao je Wadie Ghazi koji je poslao RTL-u dosad neobjavljene fotografije kojima je pokušao dokazati da Allsa stvarno postoji, s obzirom da je cijela njegova priča u jednom trenutku bila dovedena u pitanje. Dodao je i da mu u potrazi za kćeri i dalje pomažu volonteri Isusovačke službe za izbjeglice.

Informaciju o tome da se nalazi u Italiji za RTL su potvrdili i iz udruge Are you Syrious.

- Prema našim informacijama on se nalazi u Italiji jer je slijedio navodni trag kretanja svoje kćeri. Na Whatsappu je dostupan novinarima, volonterima i policiji. Ne može se govoriti da je nestao i pronađen u Italiji. Očekujemo da se utvrde okolnosti ovog slučaja i najbitnije je da se djevojčica nađe. Ukoliko se ona nalazi u Italiji očekujemo da će to policiji pomoći u pronalaženju djeteta, navode iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:57