Trebaju li nam nove epidemiološke mjere poput stišavanja glazbe u kafićima ili zabrana točenja alkohola? Puno je to složenije pitanje nego što se to čini na prvi pogled. Ako imate mozak treniranog epidemiologa, koji usput nešto zna i o imunologiji, sigurno ćete doći do zaključka kako morate usporiti širenje zaraze tišom glazbom u ugostiteljskim objektima te smanjenjem pretjeranog alkoholiziranja. Logika je jasna i neumoljiva: Ako ljudi žele razgovarati, onda se uz preglasnu glazbu moraju jako približiti i glasno govoriti te se međusobno zasipaju kapljicama.
S obzirom na to da se SARS-CoV-2 prije svega širi kapljično, očigledno je kako glasna glazba u klubovima i kafićima značajno podiže rizik infekcije. Što se, pak, tiče alkohola, poznato je kako opijanje jako urušava imu...

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....