POSTAV ZASLUŽNIH HRVATA

JEDAN OD NAJBLIŽIH MILANOVIĆEVIH SURADNIKA NEMA DVOJBI 'Titovu bistu treba vratiti na Pantovčak, u Ured ju je postavio Franjo Tuđman'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Na pitanje hoće li Milanović vratiti bistu Josipa Broza Tita na Pantovčak, koju je Grabar-Kitarović maknula, u stožeru zasad nemaju odgovor.

Međutim, Joško Klisović iz Milanovićeva stožera kaže da mu nije poznato hoće li novi predsjednik vratiti Titovu bistu na Pantovčak, ali osobno smatra da bi to trebalo učiniti.

- Titovu bistu treba vratiti na Pantovčak, i to zbog konteksta u kojem ju je tamo postavio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, a to je kontekst jedinstva hrvatskog naroda i zasluga Tita kao vođe antifašističkog pokreta da Hrvatska bude na strani pobjednika u Drugom svjetskom ratu, i to u sadašnjim granicama koje uključuju Dalmaciju, Istru i Baranju. Na strani onih koji su gradili Europu kojom mi upravo predsjedamo. Jedinstvo hrvatskog naroda potvrđeno je u Domovinskom ratu kada su Hrvatsku branili jednako srčano i s ljubavlju i lijevi i desni.

Zato treba vratiti Titovu bistu u Ured predsjednika RH i potvrditi njegov doprinos u specifičnim povijesnim okolnostima opstanku Hrvatske i napretku hrvatskog naroda. Niti jedan dosadašnji predsjednik Hrvatske nije osporio Tuđmanov postav bisti zaslužnih Hrvata, osim Kolinde Grabar-Kitarović, a to sada treba ispraviti - smatra Klisović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:33