REAKCIJA NA PAŠKU TRAGEDIJU

JELENA VELJAČA 'Nisam spavala zbog djece iz Paga. Biti 'javna osoba' obavezuje, sad je trenutak da nešto i napravim po tom pitanju...'

 
Jelena Veljača
 Neja Markicevic / CROPIX

Poznata hrvatska scenaristica i televizijska producentica Jelena Veljača na svojem je Facebook profilu napisala da će pokušati organizirati prosvjed "#spasime" u ime sve djece i svih žena koje "smo propustili spasiti".

"Dragi moji prijatelji i poznanici. Nisam spavala zbog djece iz Paga. Nisam spavala ni zbog malog Denisa kojeg je mama ubila prije par godina. Nikad ga nisam zaboravila. Nisam spavala ni zbog malene koju je otac pretukao. Od kad sam majka, ne spavam često. I kako sam mnogo puta pisala da biti "javna osoba" obavezuje, sad je trenutak da nešto i napravim po tom pitanju, osim salonskog pisanja", napisala je Veljača.

"Pa eto, nespretno i po prvi put, bez političara, ali s ljudima koji me podržavaju, pokušat ću organizirati prosvjed #spasime u ime sve djece i svih žena koje smo propustili spasiti. Mi smo odgovorni. Grupa na fejsu zove se #spasime. Tko želi, neka zatraži članstvo."

Facebook grupa #spasime u tri je sata skupila nešto više od 500 članova, a sudeći po komentarima na Veljačinu objavu, njezine napore podržavaju i druge poznate osobe poput Mije Krajcar, Ines Bojanić, Csille Barath, Nevene Rendeli Vejzović, Semente Rajhard, Martine Tomčić, Vande Winter, Sarah Josipović i Sanje Doležal.

Veljačina objava u tri je sata skupila više od 100 reakcija, komentirana je više od 90 puta i podijeljena je 18 puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:09