VELIKA ŠKRTICA

Jeste li vidjeli ovaj natpis na boci vode? Ako ste je zato kupili, prevareni ste. To je laž

Udruga potrošača BEUC podnijela je prijavu protiv triju proizvođača

Dora Koretić

 Jutarnji List/Hanza Media

Jedan od najgorih trikova koje su osmislili proizvođači vode jest kad su svoje potrošače uspjeli uvjeriti kako kupovinom njihovih plastičnih boca čine dobro za okoliš.

U trgovinama gotovo da i nema boce na kojoj ne piše barem jedna od dvije tvrdnje - da je boca napravljena od reciklirane plastike te da se ona u cijelosti može reciklirati.

OVDJE POGLEDAJTE VIDEO:

Ti napisi vrište i s boca u domaćim trgovinama, i to podjednako domaćih kao i stranih proizvođača protiv kojih je europska udruga za zaštitu potrošača BEUC podigla prijave jer potrošače obmanjuju tvrdnjama koje nisu točne. Konkretno, prijave su podigli protiv Coca cole, Danone i Nestle tvrdeći kako plastične boce ne mogu u potpunosti biti reciklabilne, a posebno da ne mogu u cijelosti biti izrađene od reciklirane plastike.

Velika škrtica istražila je sve laži o recikliranju koje pišu na plastičnoj ambalaži i kojima vas proizvođači pokušavaju nagovoriti da kupujete flaširanu vodu, a možete ih pogledati u našem kratkom videu.


Imate prijedlog za Veliku Škrticu?

Pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača i saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:29