NOVE FOTOGRAFIJE

JEZIVI PRIZORI JEDNE OD NAJCRNJIH MRLJA YU POVIJESTI Kada biste došli ovdje bez da znate pozadinu, bio bi to cool izlet. Ali ovo je hrvatski Alcatraz

 
 Bob Thissen / Profimedia

Nizozemski fotograf Bob Thissen objavio je seriju jezivih fotografija napuštenog zatvora na Golom Otoku, kojeg je prozvao 'hrvatskim Alcatrazom', piše Daily Mail.

- Zatvorenici su ovdje mučeni, bivši zatvorenici zvali su ga paklom, čak i ljudi koji nisu bili krivi završavali su u ovom zatvoru, rekao je Thissen.

Britanski tabloid navodi kako je, prema nekim procjenama Amnesty Internationala, kroz zloglasni zatvor prošlo oko 50.000 zatvorenika, koji su bili slani na 'političku reedukaciju'. Prema istim izvorima, oko 600 zatvorenika nije se živo vratilo s otoka.

- Možete samo zamišljati što se događalo ovdje dok je bio otvoren. Povijest ovog otoka stvara jezivu atmosferu, kada ga samo posjetite bez da znate pozadinu onda samo hodate među ruševinama, kazao je Thissen.

- Jedinstvena je lokacija, zatvor na nenastanjenom otoku na Jadranskom moru, zatvor je bio najzanimljiviji dio otoka, rekao je Thissen, koji je pozvao i druge da posjete lokaciju zatvora.

- Bilo je vrlo cool iskustvo provesti noć na nenastanjenom otoku, zatvorska zgrada je bila impresivna.

- Bio sam i u Alcatrazu, radi se o istoj ideji, zatvoru na golom otoku. Jedina je razlika što je Alcatraz bolje očuvan, vjerujem da je odavde mnogo toga ukradeno, kazao je Thissen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:45