POTVRĐENO ZA JUTARNJI

JOŠ JEDAN DRŽAVNI TAJNIK NAPUŠTA DIVJAK Matko Glunčić podnio zahtjev za razrješenjem: 'Ukinula mi je ovlasti, nismo imali suradnju'

Rijeka, 180517.
U zgradi Gradjevinskog fakulteta na Kampusu Sveucilista, odrzana je svecana inauguracija novoizabrane rektorice Sveucilista u Rijeci prof. dr. sc. Snjezane Prijic-Samarzija, koja je sluzbeno preuzela duznost 27. travnja 2017. Na fotografiji: Matko Gluncic, drzavni tajnik.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Matko Glunčić

Državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja, Matko Glunčić, podnio je zahtjev za razrješenjem s pozicije državnog dužnosnika.

Ministricu obrazovanja iz HNS-ove kvote Blaženku Divjak time napušta još jedan državni tajnik naslijeđen od prethodnog HDZ-ovog ministra Pave Barišića.

Prije dva mjeseca na vlastiti je zahtjev razriješen HRAST-ov Hrvoje Šlezak, nakon što je ta stranka napustila vladajuću koaliciju zbog Istanbulske konvencije, a sada Ministarstvo napušta i nestranački državni tajnik Matko Glunčić, fizičar poznat kao kritičar kurikularne reforme.

U MZO je ušao na Barišićev poziv u listopadu 2016., zadržao se godinu dana mandata ministrice Divjak, koja mu je, kaže Glunčić Jutarnjem, ukinula ovlasti i s njom nije imao nikakvu suradnju, zbog čega odlazi iz Ministarstva i  vraća se na Odjel za fiziku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo