POGREŠNA INFORMACIJA

JOŠ JEDAN GAF HTV-A Ivan Kralj iz Dubrovnika u Dnevniku saznao da je uhićen u USKOK-ovoj akciji!

 Screenshot

U središnjem Dnevniku HTV-a večeras je pogrešno objavljeno kako je dubrovački poduzetnik i jedan od suvlasnika tvrtke PGM Ragusa Ivan Kralj peta osoba koja je danas uhićena u akciji USKOK-a. Naime, Ivan Kralj nije uhićen, javlja dubrovnikpress.hr.

- Velika je to pogreška HTV-a i to u glavnom Dnevniku, ali evo maloprije su zvali i HTV mi se ispričao za to - kazao je Ivan Kralj.

Priveden je, naime, Osiječanin Damir Ivić, također jedan od suvlasnika PGM Raguse, no, istraga nema direktne veze s Dubrovnikom već se vodi zbog curenja povjerljivih informacija iz policije i davanja mita.

Podsjetimo, u proširenju istrage zbog navodnog kupovanja informacija iz tajnih USKOK-ovih istraga na meti istražitelja su se, uz bivšeg direktora Osijek-Koteksa Damira Ivića našli i bivši član Uprave Ine Jozo Petrović, slavonski kralj željeza Željko Biloš, te dvojac iz Čepina, Stipe Barišić zvani Moljac i Dragan Baković zvani Bambur.

Njima su pretražene kuće te je policija protiv njih podnijela kaznene prijave zbog sumnji da su trojicu posrednika - Igora Mlinara, Vladu Rajića i Rudolfa Krpinu - poticali da plaćaju mito korumpiranim policajcima kako bi im oni otkrivali tijek tajnih istraga, najviše iz sfera gospodarskog kriminaliteta, ali i nekih istraga o naručivanju ubojstava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:35