ODLUKA

JOSIP ĐAKIĆ OSTAJE NA ČELU HVIDRE 'Tražimo sastanak s Plenkovićem, Jandrokovićem i glavnim državnim odvjetnikom, izvidi o Pupovcu traju predugo'

Josip Đakić
 Bruno Konjevic / CROPIX

HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić ostaje na čelu najmoćnije i najbrojnije braniteljske udruge - Hvidre. To je najvažniji zaključak današnjeg višesatnog sastanka vodstva te braniteljske udruge, koji je sazvao Đakić nakon što su predsjednik bjelovarsko-bilogorske Hvidre Željko Dragašević i čelnik vinkovačke Hvidre Zoran Marunček javno zatražili njegovu smjenu.

Njih dvojica su zatražili povlačenje Josipa Đakića sa čela Hvidre jer je, tvrde, HDZ-ov saborski zastupnik u sporu oko Milorada Pupovca zauzeo stranačku, a ne Hvidrinu liniju.

Pa iako je Dragašević ranije javno zatražio Đakićevu smjenu, na današnjem sastanku priklonio se ostalim šefovima županijskih ogranaka Hvidre te je izrazio podršku Josipu Đakiću.

Osim što su podržali Đakića, šefovi županijskih organizacija Hvidre danas su odlučili kako neće sankcionirati “pobunjenike”.

Vodstvo Hvidre danas je zatražilo i sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem, predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem i glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem jer su nezadovoljni radom DORH-a u procesuiranju ratnih zločina, kao i sporošću DORH-a u postupanju prema Hvidrinoj kaznenoj prijavi protiv čelnika SDSS-a Milorada Pupovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:36