OPASNE VEZE

Josip Protega rodbinski je povezan s barba Lukom

Metkovski su nam izvori potvrdili povezanost, ali i dobre odnose osumnjičenog predsjednika Uprave HPB-a i predsjednika Hrvatskog sabora
 Bruno Konjević/Cropix

DUBROVNIK - Bivšem predsjedniku Uprave Hrvatske poštanske banke Josipu Protegi, osumjičenom za davanje kredita bez garancija, USKOK je blokirao svu imovinu. Tako mu je prošlog tjedna obustavljena i gradnja kuće u Cavtatu, gdje investitor nije Protega, nego njegova supruga Sanja Nikolić kojoj su i izdane sve potrebne dozvole.

Inače, Sanja Nikolić je druga Protegina supruga, čiji je otac poznati javni bilježnik iz Metkovića Vlado Nikolić.

Budući da je Protega metkovski zet, danima se u medijima spekulira da je u jako dobrim odnosima s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem. To je, kako navode naši izvori, točno, a zanimljivo je i da Luka Bebić i Protega nisu samo u dobrim odnosima, nego su i rodbinski povezani.

Dubravka, majka Protegine supruge Sanje, prva je rođakinja Luke Bebića, odnosno majka gospođe Dubravke i majka gospara Luke su dvije sestre. Zanimljivo je i da je Protega studirao s Oliverom Beideneglom iz Ploča koji je u sklopu akcije bankomat uhićen i osumnjičen kao korisnik kredita HPB-a bez garanacija. U cijelu je priču, podsjetimo, upleten i Svetimir Gadže rodom iz BiH, međutim s adresom u Pločama. Biedenegl i Gadže surađivali su u nizu projekata. (L. Pilaš/Dubrovački vjesnik)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:05