GLAS RAZUMA >> PORUKA NA FACEBOOKU

Josipović osudio sramotnu poruku Makarskog primorja: Svaki je gost dobrodošao, posebno prijatelji iz BiH

Predsjednik RH je putem Facebooka snažno osudio članak Ive Ćurkovića te naglasio da većina Hrvata ne mjeri goste po njihovom imovinskom statusu
 Ivo Ravlić/Cropix

ZAGREB - Nakon što je u srijedu izvršni urednik tjednika Makarsko primorje, Ivo Ćurković, šokirao javnosti objavom članka u kojem proziva turiste iz Bosne i Hercegovine kao 'nepoželjne' jer 'smetaju, a ne može ih se izbjeći' , danas se oglasio i njegov imenjak, Ivo Josipović .

Predsjednik Republike Hrvatske je putem svoje stranice na Facebooku snažno osudio Ćurkovićev članak te još jednom naglasio kako je 'u Hrvatsku dobrodošao svaki gost' te da većina Hrvata ne mjeri goste po njihovom imovinskom statusu.

- Čitam, neki s prezirom i omalovažavanjem, gotovo rasistički, govore o turistima-gostima iz susjedne BiH. Svaki je gost dobro došao u Hrvatsku, posebno prijatelji iz BiH. Uživajući u ljepotama Hrvatske, šire prijateljstvo, stvaraju nova poznanstva, ali i jačaju naše gospodarske rezultate. Ovdje većina ljudi ne mjeri goste samo po tome koliko im je debeo novčanik. Zato, dobro došli dragi Bosanci i Hercegovci! - navodi predsjednik Josipović u statusu na Facebooku.

Podsjetimo, Ćurković je kao izvršni urednik tjednika Makarsko primorje reagirao je kao i HTV-ova novinarska i urednica Dijana Čuljak kada je izjavila da turisti iz BiH 'samo zauzimaju plažu' .

- Bolji je jedan gost koji će dnevno ostaviti 500 eura nego njih deset koji će ostaviti po 30 eura ili njih nekoliko stotina ili tisuća koji vikendom dolaze iz BiH na jednodnevne izlete... Turizam je na ovaj način u problemima. Radi se o kampanjskim gostima koji smetaju, ali koje se ne može izbjeći i eliminirati... - navodi Ćurković u tekst naslovljenom 'Gosti koji su višak'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:49