JEDNAKOST ZA SVE

Josipović: Podržavam gay pride, ali neću doći na njega jer imam ozbiljnijeg posla

'Split vidim kao živi mediteranski grad dobre volje i nadam se da će prihvatiti i ove ljude', rekao je predsjednik Josipović
 Boris Kovačev/Cropix

SPLIT - Jednodnevni posjet Dioklecijanovu gradu predsjednik Ivo Josipović završio je posjetom feminističkoj Udruzi Domine koja ovoga ljeta u lipnju u Splitu organizira Gay Pride .

- Kao što podržavam svačije pravo da na miran demokratski način javno iskazuje svoj svjetonazor, tako to činim i u ovom slučaju. Pozivam Splićane, slagali se ili ne s onim što govore iz Domine ili pak drugih sličnih udruga da poštuju njihovo pravo na različitost i da nikome ne padne na pamet biti nasilan, jer to je nešto što bi Hrvatsku pokazalo u jednom lošem svijetlu.

U prostorijama Domina gdje se okupilo tridesetak članova Domina, Iskoraka, Kontre i drugih udruga, predsjednik je kazao kako im je uz podršku došao zaželiti i uspješan rad.

- Hrvatska je jedna zrela demokratska zemlja koja može prihvatiti različitosti, a Split vidim kao živi mediteranski grad dobre volje i nadam se da će prihvatiti i ove ljude - komentirao je predsjednik Jospović. Ipak, kako veli, na splitsku gay paradu doći neće, jer ima ozbiljnijih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:44