PREDSJEDNIK U CRTIĆU

Josipović u 'Priči o igračkama 3': Moj glas poručuje klincima: ne bojte se nepoznatoga

Predsjednik Ivo Josipović posudio je jedan od glasova u “Priči o igračkama 3”, novom nastavku Disneyeve-Pixarove animirane franšize koja u kinima počinje igrati 8. srpnja.

Josipović, zapravo, nije posudio glas nijednom od likova nego je iskorišten kao narator kratkog crtića “Dan i Noć” koji prethodi “Priči o igračkama”.

- Taj film zapravo sumira ideju “Priče o igračkama”, a prati situaciju u kojoj sunčani momak Dan sretne stranca mračnog raspoloženja Noć. Nakon početnog nepovjerenja, počnu se zbližavati. U Pixaru su dali ideju da taj narator bude osoba istaknuti političar, pa je tako u Češkoj to bio Vaclav Havel, dok se u Ukrajini pregovaralo s Julijom Timošenkom, ističe tako Denin Serdarević iz studija Livada koji je bio zadužen za sinkronizaciju.

Snimanje je trajalo pola sata u Predsjedničkim dvorima, a završno miksanje napravljeno je u Disneyevu studiju u Londonu.

- Riječ je o nekoliko rečenica u kojima glas iz radija govori o tome kako su najljepše stvari one koje su nam još nepoznate i zato se nepoznatoga ne treba bojati nego ga treba istraživati - rekao nam je predsjednik Josipović. Bez obzira na vrlo gust raspored, Predsjednik je rado pristao na snimanje.

- To je jako lijepa i dobra poruka našim klincima, a potpuno je u skladu i s političkim porukama koje upućujem odraslima, osobito na temu prošlosti i budućnosti - rekao je Josipović.

U trećem nastavku vlasnik igračaka Andy odlazi na fakultet, a igračke su zabrinute zbog “neizvjesne budućnosti”. Glasove su posudili Krešimir Mikić i Ranko Zidarić (kao Woody i Buzz Svjetlosni), Ljubomir Kerekeš, Pjer Meničanin, Ksenija Marinković, Sven Medvešek ali i Janko i Jelena Popović Volarić koji su posudili glasove Kenu i Barbie.

Iz Ureda Predsjednika poručili su da Josipović za svoj angažman nije dobio nikakav honorar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:48