BIVŠI MINISTAR

JOVANOVIĆ 'Dokazano je da je Dinamo Mamićima služio kao bankomat kojim su financirali osobne potrebe, HDZ-ove kampanje i predsjedničine rođendane'

 CROPIX

SDP-ov saborski zastupnik i bivši ministar sporta Željko Jovanović pozdravio je u srijedu presudu braći Zdravku i Zoranu Mamiću te Damiru Vrbanoviću, istaknuvši kako je dokazano da je Dinamo Mamićima služio kao "bankomat" kojim su financirali osobne potrebe, ali i HDZ-ove kampanje i predsjedničine rođendane.

"Nakon današnje nepravomoćne presude udruženom pljačkaškom poduhvatu braće Mamić i Vrbanovića dopuštam si reći da je to potvrda koliko sam bio u pravu u izjavama o močvari koja je uništavala hrvatski nogomet, nogometaše i sve vrijedne sportske volontere i navijače", objavio je u priopćenju Jovanović.

Svašta je, kaže, prošao zbog toga, ali danas svi vide da je i u tom slučaju, kao i kod svih drugih poteza u resoru obrazovanja, znanosti i sporta, bio u pravu.

Podsjeća da je svoje teze o Mamićima i Dinamu iznio u razgovoru za Jutarnji list 2015. godine, u kojem je rekao da je Dinamo služio kao bankomat braći Mamić, kao što je država bila pojedinim strankama bankomat iz kojega su uzimali novac za osobne i stranačke potrebe.

"Najbolje to vidimo po tome u kojoj mjeri se sport ogadio ljudima, dovoljno je doći na utakmice Dinama i vidjeti sramotno prazan stadion. Mislim da to sve govori", citira Jovanović svoja stajališta koja je rekao u intervjuu za Jutarnji.

Dok je s Petrom Skansijem radio na izmjenama Zakona o sportu i Zakona o sportskoj inspekciji, kaže Jovanović, borili su se da razni menadžeri poput Mamića ne reketare sport i sportaše, ne pljačkaju sportske klubove i ne oštećuju državni proračun za svoje osobno bogaćenje.

"Bili smo u pravu i zato sam danas ponosan. Siguran sam da su nakon ove presude pred nama bolji dani za hrvatski sport", smatra Jovanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:23