DOBRE VIJESTI

JUTARNJI DOZNAJE: CROATIA AIRLINES NABAVLJA TRI NOVA AVIONA Saznali smo o kojim tipovima zrakoplova se radi, Zagreb će se povezati s još dva grada!

 Tom Dubravec / CROPIX

Croatia Airlines putem leasinga nabavlja tri aviona. Prema dostupnim informacijama, jedan Airbus A319 i jedan Q400 bit će nabavljeni na duže razdoblje u 'dry leasu' što znači da će ga opsluživati posade Croatia Airlinesa.

Kako neslužbeno saznajemo, A319 u flotu dolazi već krajem ožujka, a Q400 1. svibnja. Time će CA svoju flotu povećati na ukupno 14 aviona: dva A320, pet A319 i sedam Q400.

Treći nabavljeni avion je CRJ-1000, a kompanija će ga uzeti na u 'wet leasing', što znači zajedno s posadom i to samo za ljetnu sezonu.

Croatia Airlines je proteklih nekoliko godina za ljetnu sezonu uzimala dva CRJ-1000 u najam.

Naši sugovornici vijest da kompanija u najam uzima jedan Airbus i jedan Q400, povezuju s informacijom da će Croatia Airlines ove godine otvoriti nove dvije međunarodne linije.

Prema još uvijek neslužbenim informacijama, riječ je o letovima iz Zagreba prema Sofiji i Podgorici. S obzirom na to i na najave o povećanju broja letova na nekim od postojećih linija, kompaniji su jednostavno potrebni novi avioni jer s postojećom strukturom flote to ne bi mogla opsluživati.

U Croatia Airlinesu za sada ne žele komentirati ovu informaciju, no kako saznajemo, tvrtka će uskoro izaći s informacijama o uvođenju novih linija.

Informacija o pojačanju flote dolazi u trenutku kada je kompanija najavila početak dubinskog snimanje od strane Aegeana i Air Nostruma koji su pokazali preliminarni interes za preuzimanje Croatia Airlinesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:48