SUSRET U VLADI

JUTARNJI DOZNAJE: PLENKOVIĆ JUTROS NA SASTANAK POZVAO GORANA MARIĆA Ministar morao objašnjavati najnoviji slučaj zbog kojeg se našao u fokusu javnosti

 
Goran Marić na izlasku iz Banskih dvora nakon sastanka s premijerom Plenkovićem
 Bruno Konjević / CROPIX

Premijer Andrej Plenković, kako doznajemo, jutros je na razgovor pozvao ministra državne imovine Gorana Marića. Ministar je viđen kako nešto poslije 10 sati ulazi u zgradu Vlade. Da je Marić bio na kratkom sastanku s Plenkovićem rekli su nam i u Vladi, a potvrdio nam je to i sam ministar.

- Kratko smo se vidjeli. Izvijestio sam premijera da nisam sudjelovao u razgovorima o financiranju obnove crkve, ali da jesam sudjelovao u razgovoru s tadašnjim provincijalom oko ideje obnove dijela samostana za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja. Rekao sam mu da je točno da je tvrtka Scientia d.o.o. kupila derutni stan u Zvonimirovoj ulici koji se zbog tadašnjeg stanja na tržištu nekretnina nije mogao prodati i koji je Scientia u cjelosti platila. Naglasio sam mu da u tome nisam ostvario nikakvu materijalnu korist, niti to omogućio bilo kome drugom, već sam i osobno simboličnim financijskim prilozima pomagao - kazao je Marić, te dodao da je premijeru posebno istaknuo da dužnosničkom funkcijom nije učinio ništa mimo najboljh etičkih standarda.

Marić nam je kazao da je to bilo sve o čemu su jutros razgovarali.

Zagreb, 060719.
Markov trg, Goran Maric, ministar drzavne imovine izlazi iz zgrade Vlade RH.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

A s obzirom na to da je prije par dana na sastanak užeg vodstva HDZ-a bio pozvan ministar uprave Lovro Kuščević kako bi se očitovao o svojim aferama, pitali smo Marića može li se i na njegov razgovor s premijerom gledati u tom kontekstu.

- Nikako, ne uspoređuje se neusporedivo - kazao je kratko Marić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 02:52