AFERA LAŽNI SMS-ovi

JUTARNJI PRVI DOZNAJE: RANO JUTROS UHIĆEN VOZAČ MINISTRA TOLUŠIĆA! Sumnjiče ga da je upravo on Vargi javio da ga policija istražuje

Policija je rano jutros u Zagrebu privela Blaža Curića, kojeg sumnjiči da je dojavio Franji Vargi, autoru famoznih "Mamićevih SMS-ova", da se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

Kako smo već pisali, nepoznata osoba prošlog je četvrtka nazvala Vargu s jednokratnog telefona, iz Dubrave u Zagrebu, te mu poručila da odmah uništi sve hard diskove i USB stickove. Nakon Vargina uhićenja, policija je intenzivno pokušavala utvrditi tko je uputio Vargi ovo upozorenje, a sada su, čini se, i identificirali tu osobu.

Prema prvim informacijama, privedeni muškarac vozač je jednog od ministara u Vladi RH. Kako neslužbeno doznajemo, radi se o vozaču u Ministarstvu poljoprivrede, koji je između ostalih vozio ministra Tolušića.

Podsjetimo, Franjo Varga (36) iz Belišća uhićen je u petak poslijepodne u svojem obiteljskom domu zbog osnovane sumnje da je izrađivao lažnu SMS korespondenciju i drugu dokumentaciju za potrebe sudskog postupka koji se na Županijskom sudu u Osijeku vodio protiv braće Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i Milana Pernara, kojima se sudilo za izvlačenje 115,8 milijuna kuna iz GNK Dinamo.

Vargu se konkretno tereti da je izradio lažnu SMS korespondenciju između bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i neimenovanog suca Županijskog suda u Osijeku, koji je bio član sudskog vijeća koje je sudilo Mamiću i ostalima, a u kojoj je Cvitan navodno vršio pritisak na osječke suce kako bi donijeli osuđujuće presude za okrivljenike.

Tu je korespondenciju Zdravko Mamić osobno prezentirao javnosti 4. lipnja ove godine, dva dana uoči izricanja nepravomoćne presude u Osijeku, i to na izvanrednoj konferenciji za medije održanoj s početkom u 21 sat, tvrdeći kako je to eklatantan dokaz da mu se cijeli proces namješta i da mora biti osuđen. Mamić je tada izjavio da je na njegovu adresu u više navrata došla određena pošta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:08