ŠOKANTAN SLUČAJ IZ OBROVCA

JUTARNJI U ORDINACIJI O KOJOJ PRIČA CIJELA HRVATSKA: 'Sestra' Veronika preuzela je zgradu Doma zdravlja i mahnito kontrolirala tko u nju smije ući

    AUTOR:
    • Mario Pušić

  • OBJAVLJENO:
  • 26.04.2019. u 20:03

Obrovac, 260419.
Hrvatski Zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) donio je odluku o raskidu ugovora sa specijalistickom ordinacijom obiteljske medicine doktora Gorana Jusupa u Obrovcu.
Na fotografiji: Veronika Pecolaj, pomaze u ordinaciji dr. Gorana Jusupa.
Foto:/ CROPIX
Jure Mišković / CROPIX

 

Priča iz Doma zdravlja Obrovac koja je šokirala Hrvatsku poprima neviđene razmjere ismijavanja i izrugivanja glavnih aktera.

Sada je potpuno jasno da se radi o dvjema duševno bolesnim osobama, koje bi sustav morao hitno maknuti iz hrvatskog zdravstva, kako zbog njih samih, tako iz zbog ono malo pacijenata koji uopće kucaju na vrata njihove ordinacije.

Dr. Goran Jusup i osoba koja se predstavlja kao njegova medicinska sestra Veronika Pecolaj smjenu su preuzeli u petak u 13 sati. Nakon odlaska liječnice iz jutarnje smjene Veronika je preuzela zgradu te je kontrolirala tko u nju može ući. Mahnito je tjerala novinare te pozvala policiju koja je na kraju morala smirivati nju.

Dr. Jusup tada je dao izjavu rekavši da nije s njom u emotivnoj vezi već da joj je samo htio pomoći, demantirajući da je ona ikada radila sestrinski posao jer za to nije kvalificirana.

Službeni telefon Doma zdravlja je bio isključen a na liječnikov mobitel javljala se ona, držeći kod sebe oba uređaja, kao i ključeve Doma zdravlja. Poručila nam je da liječnik ne može razgovarati bez njene dozvole.

Promo/Nova TV

Dr. Goran Jusup i Veronika Pecolaj

- Sve što je rekao, rekao je bez moje dozvole, a više je nema. Znači, nema izjava - rekla nam je ljutito Veronika, te onda poklopila slušalicu. Na posao su došli zajedno u liječnikovom Audiju A3 iz stana na obali Zrmanje, gdje skupa žive, a koji se nalazi svega dvjestotinjak metara dalje od ambulante.

Ona ne samo da nije medicinska sestra već, kako doznajemo, u Obrovcu nikada nije završila ni Trgovačku školu koju je tamo bila upisala. S liječnikom se intenzivnije druži od prošle godine te je on pod njezinom potpunom kontrolom.

Promo/Nova TV

Veronika Pecolaj

- Nemojte ružno pisati o doktoru, bio je sjajan liječnik i jako dobar čovjek. Sada je bolestan, ne treba mu blaćenje po novinama, nego pomoć - rekao nam je pacijent liječnice iz druge smjene.

Njegovu ordinaciju napustilo je oko 900 pacijenata u samo nekoliko mjeseci, te ih je sada oko 400. Veronika je, osim što je očito psihički bolesna, i osoba s intelektualnim poteškoćama.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo