ČITATELJICA ZGROŽENA

‘Kad sam rasporila ribu, počeli su gmizati crvi, pozlilo mi je‘: Iz ribarnice objašnjavaju o čemu je riječ

Stručnjaci kažu da je ovaj nametnik najaktivniji ljeti i najviše se nalazi u skušama, koje su omiljene zbog cijene i kvalitete

Skuša, ilustrativna fotografija

 Nikola Vilic/Cropix/Cropix
Stručnjaci kažu da je ovaj nametnik najaktivniji ljeti i najviše se nalazi u skušama, koje su omiljene zbog cijene i kvalitete

Sve je bilo u redu, kupila sam skušu kod svog ribara na tržnici, bila je svježa, bistre oči, crvene škrge, ali kada sam počela pripremati ručak, ostala sam šokirana. Nakon otvaranja utrobe iz unutrašnjih organa počeli su gmizati crvići i osjetila sam smrad. Bio je to prizor od kojeg mi se digao želudac. Pokušala sam očistiti i drugu ribu, ali dogodila se ista stvar. Bacila sam obje i treću neočišćenu, a kako sam ogulila krumpire za pećnicu, na kraju smo za ručak jeli tikvice umjesto skuše.

Ovo mučno iskustvo koje nam je povjerila naša čitateljica bilo nam je povod za malo istraživanje o opasnostima koje se kriju u ljetnim danima kada se češće konzumira svježa riba.

Prva adresa na kojoj smo pokušali dobiti odgovor bila je ribarnica na Dolcu, računali smo da naš...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 22:37