AKCIJA

KAKO JE PAS BONNY NAKON ČETIRI DANA POTRAGE PRONAŠAO NESTALU GOSPOĐU ANKU Starica je bila u lošem fizičkom stanju, iscrpljena i dehidrirana

 HGSS

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja pronašli su u srijedu ujutro 92-godišnju Anku N. koja je koncem prošlog tjedna otišla iz svog doma u selu Šumetlica između Požege i Nove Gradiške te joj se izgubio svaki trag.

Kako je izvijestio HGSS, pronađena žena zatečena je u lošem fizičkom stanju, iscrpljena i dehidrirana te je predana Hitnoj pomoći.

Nestalu Anku N. pronašao je potražni tim HGSS-a, točnije vodič Ivica Kašuba i pas Bonny koji su se iz Stanice Orahovica uključili u potragu kao ispomoć. Petog dana potrage pronašli su je oko 1600 metara od njezina obiteljskog doma, u Boriku ispod Klačinca. Dojava o nestaloj starijoj ženskoj osobi na području Šumetlice u općini Cernik na dežurni telefon slavonskobrodskog HGSS-a stigla je prošlu subotu u večernjim satima. U suradnji s policijom HGSS je organizirao potragu u kojoj je svaki dan bilo uključeno više od 20 njihovih spasilaca.

U potrazi su sudjelovala i četiri potražna tima, odnosno vodiča sa psima. Područje se pregledavalo i dronovima, a u potragu su se uključili i pripadnici lokalnih DVD-a. U HGSS-u ističu da i ova potraga još jednom dokazuje da je upotreba potražnih pasa koji se specijalno treniraju za ovakve slučajeve nezamjenjiv resurs HGSS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:49