PRODAJA ZEMLJIŠTA

KAKO JE SLAVNI PJEVAČ ZARADIO 200.000 EURA Načelnik Poličnika: 'Nisam pogodovao Miroslavu Škori!'

 Zvonimir Barišin / CROPIX

"Sve je to čisto, transparentno i uredno k'o dan" kaže Davor Lončar, načelnik Općine Poličnik, suočen s optužbama Stranke hrvatskog zajedništva (SHZ) da je prilikom prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta u Gospodarskoj zoni Murvica IK pogodovao poduzeću MB Kvadrat iz Zagreba čiji su vlasnici poznati pjevač Miroslav Škoro i njegov partner Branko Žbirat. Zauzvrat je, kažu u SHZ-u, godinu dana kasnije Škoro održao "humanitarni" koncert u Poličniku, piše Zadarski.hr .

Riječ je o zemljištu površine 2.567 kvadrata kojeg je Općina Poličnik 2008. prodala zagrebačkoj tvrtki za 101.396,50 eura, da bi samo tri godine kasnije MB Kvadrat Mirslava Škore taj isti teren s izgrađenim objektom prodao poduzeću Toma palete d.o.o. iz Sesveta za tri puta višu cijenu od kupljene, odnosno za 311.616.31 eura. Dvorište površine 2173 m2 pritom je prodano za 112.616,96 eura, a poslovna zgrada na njemu površine 394 kvadrata za 198.999,35 eura.

Iz SHZ ističu da se kupoprodajnim ugovorom kupac obvezao započeti s izgradnjom građevinskog objekta u roku od šest mjeseci od dana ishođenja pravomoćne lokacijske i građevinske dozvole, te dovršiti građevinu i staviti je u poslovnu funkciju najkasnije u roku od 18 mjeseci od dobivanja valjane građevinske dozvole. Također, dodaju, kupac nije smio trećim pravnim i fizičkim osobama prodati neizgrađeno niti djelomično izgrađeno građevinsko zemljište za period od 10 godina od dana sklapanja ugovora osim uz izričitu pismenu suglasnost Općinskog poglavarstva.

"Miroslav Škoro je povodom proslave Dana Općine Poličnik održao koncert, 29. kolovoza 2009. godine u Poličniku. Mnogi mještani Poličnika navode da je Škoro tada održao humanitarni koncert pjevanjem i uveseljavanjem jer je poduzeću MB kvadrat, čiji je jedan od vlasnika Općina Poličnik prodala neizgrađeno građevinsko zemljište po pogodovanim uvjetima, a koji su potom to isto zemljište prodali za dva puta veći iznos" navode iz SHZ-a.

- Ne znam zašto to pišu ti koji to pišu, ali sve o čemu govore je uredno, transparentno i plaćeno do posljednje lipe" odgovara načelnik Lončar, pa pojašnjava. - Sporno zemljište Općina je prodala na javnom natječaju na kojem su prikupljane najopovoljnije ponude. Početnu cijenu četvornog metra odredio je sudski vještak, a kompletan iznos isplaćen je do posljednje lipe. Novi vlasnici su se nakon toga upisali u zemljišne knjige i u predviđenom roku započeli s gradnjom poslovnog objekta. Kada su objekt izgradili i dobili uporabnu dozvolu i njega su upisali u zemljišne knjige. Prodaja zameljišta i objekta nastupila je dakle nakon tri godine, kada je parcela u potpunosti bila privedena svrsi za koju je bila prodana. Prema tome, to nema nikakve veze s Općinom Poličnik, jer je tvrtka MB Kvadrat prije prodaje ispunila sve svoje obveze iz ugovora i imala je pravo raspolagati sa svojim vlasništvom, odnosno nekretninom, kako je volja.

Što se pak tiče gospodina Škore, on je na naš poziv pjevao u našoj Općini za što je bio i uredno plaćen, a je li on tom ili nekom drugom prilikom nastupio za nekoga i humanitarno, stvarno ne bih znao. Uglavnom, prodaja zemljišta tvrtki Miroslava Škore i njegov koncert u Općini Poličnik godinu kasnije, jedno s drugim nemaju nikakve veze" zaključio je načelnik Poličnika Davor Lončar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:47