IZNENAĐUJUĆI REZULTATI

Kakvo je meso u našim trgovinama? U Dr. Andrija Štampar analizirali su juneći but, biftek, pileća prsa...

Dr. Dario Lasić otkriva otkud rupice na površini mesa te savjetuje koje meso treba preskočiti

Ilustrativna fotografija

 Afis/Digifoodstock/Profimedia/Afis/digifoodstock/profimedia
Dr. Dario Lasić otkriva otkud rupice na površini mesa te savjetuje koje meso treba preskočiti

Odresci junećeg buta, biftek, pileća prsa i tuna steak komadi su mesa koji su novinari RTL-a odnijeli u Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" na analizu. Rezultati su bili iznenađujući, i to pozitivno.

"Ni jedan od ovih uzoraka mesa i tune nije imao zabilježenu prisutnost nitrita, tako možemo zaključiti da uzorci nisu bili stari", kazao je voditelj Odjela za zdravstvenu ispravnost hrane NZJZ-a Dr. Andrija Štampar Dario Lasić.

Injektiranje mesa sa slanom otopinom, uvjeravaju stručnjaci, nije neobično. No, s mesom koje smo donijeli na analizu – to nije bio slučaj, piše Danas.hr.

"Juneći but i odresci od junećeg buta su imali na razini od 3200 do 3600 miligrama po kilogramu, i to je na tragu onoga što imamo u literaturi. Da je bilo preko 5000, dakle preko 5 p...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 16:32