SRDAČAN SUSRET U ZADRU

Kalmeta: Mi stojimo iza Kosor, ona stoji iza nas

 Andrija Lučić/Cropix

ZADAR - Kalmeta je večeras u prepunoj zadarskoj dvorani u Jazinama doživio rijetko viđene ovacije. Prepuna dvorana pljeskala mu je nekoliko minuta, njegov 10-minutni govor često su prekidali pljeskom. Nakon govora Kalmeta i premijerka su se srdačno izljubili i mahali okupljenima. Kalmeta je pet puta spomenuo premijerku u govoru te joj je dao punu podršku.

- Neki bi htjeli stvoriti raskol u HDZ-u ili makar pronaći kakvu pukotinu, ali u vrhu stranke postoji jedinstvo i neupitna potpora predsjednici Jadranki Kosor. Svi mi stojimo iza nje, a ona stoji iza nas i to je pobjednička formula HDZ-a, izjavio je Božidar Kalmeta na skupu predsjedničkog kandidata Andrije Hebranga u Zadru i podsjetio da se SDP-u tresu gaće kada se sjeti nepobjedive IX izborne jedinice u kojoj je HDZ osvojio deset, a ako se naljuti idući će put osvojiti i 11 mandata.

Po silasku s bine, Kalmeta se poljubio s predsjednicom stranke, a svjestan da se nalazi u izbornoj bazi Božidara Kalmete, podršku mu je dao i Andrija Hebrang.

To nije pucanj u tebe, to je pucanj u HDZ, rekao je Hebrang i naveo da je svojom izjavom „nema nedodirljivih“ Kosor postavila cilj u borbi protiv kriminala i korupcije.

- Po troškovniku za ovu kampanju ispada da ja trošim najviše od svih kandidata, 4,7 milijuna, a oni imaju deset puta više jumbo plakata od mene, 15 puta više televizijskih spotova. Oni su svaki potrošili 20 milijuna, a prikazuju da su potrošili pet ili šest milijuna i nitko se zbog toga ne zabrinjava jer oduzimaju glasove kandidatu HDZ-a, rekao je Hebrang i dodao da je jedan od kandidata čak falsificirao četiri godine ratnog staža ne imenujući o kome se radi.

- Nas je u Vladi zapala dužnost donošenja teških i vrlo često nepopularnih odluka, ali smo odlučili ostati na brodu i Hrvatsku uvesti u mirnu luku. Važno je izaći pred svoj narod i reći punu i pravu istinu, a ne bježati od teških odluka i odgovornosti, izjavila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na predizbornom skupu.

Kosor je najavila sjednicu Vlade u srijedu na kojoj će biti usvojena dva nova modela potpore gospodarstvu kroz HBOR i jedan potpuno novi fond.

- Na kraju sljedeće godine očekujem ugledati svjetlo na kraju tunela. Tražim vašu potporu u borbi protiv kriminala i korupcije, bez ostatka i bez obzira na imena i prezimena, rekla je Kosor dodajući da je borba protiv kriminala i korupcije izvorno HDZ-ov program i podsjetila na Tuđmanovu rečenicu "Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što".

Vidno raspoložena, Kosor je s ministrom Milinovićem zaplesala na taktove pjesme „Vilo moja“ i najavila skori dolazak u Zadar u svojstvu premijerke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:21