IDU U KOCKICU

Kalmeta se seli jer je gazda povećao najamninu

Ministarstvo prometa ulazi u prostore na vrhu zgrade u Prisavlju. Ministar će od ponedjeljka sjediti na 10., posljednjem katu Kockice, ali sa sobom nosi stari namještaj jer je u tijeku proces štednje
Zagreb, 281009.Banski dvori.Dolazak koalicijskih partnera na konzultacije kod premijerke Jadranke Kosor.Na slici: Bozidar Kalmeta.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Nakon šesnaest godina, ministar mora, prometa i infrastrukture, Božidar Kalmeta, ranije javnih radova, obnove i graditeljstva, preselit će se iz Nazorove 61, iz susjedstva obitelji Tuđman, na Prisavlje 14 ., odnosno u Kockicu.

Cijena skočila na 9 eura

Kako nam je pojašnjeno, preseljenje je uvjetovano povećanjem cijene najamnine prostora u Nazorovoj koji je u vlasništvu Lovačkog saveza. Posljednje četiri godine najamnina je mjesečno iznosila 4,6 eura po kvadratu, a od 1. siječnja ove godine povećana je na devet eura.

Budući da je cjelokupni prostor veličine oko 1000 metara kvadratnih, jasno je da je Ministarstvo sve do ove godine mjesečno plaćalo najamninu od 4600 eura, a ove godine oko 9000 eura.

Ostaje stari namještaj

U ovih pet godina Ministarstvo je Lovačkom savezu za najam platilo oko 300 tisuća eura.

Kako je u tijeku proces štednje, ministar Božidar Kalmeta je odlučio preseliti ured u Kockicu na Prisavlje, gdje je i otprije dio službi toga ministarstva.

Ministar će od ponedjeljka sjediti na 10., posljednjem katu Kockice koji je prethodno uređen.

Postavljen je novi parket, obojeni su zidovi i saniran krov. Nije kupovan novi namještaj, već se koristi postojeći, tvrde u Kalmetinu Ministarstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:43