IVAN TURUDIĆ

KAMERE U VIROVITICI UHVATILE AUTOMOBIL SUCA TURUDIĆA KAKO PREBRO VOZI Moćni hrvatski sudac oslobođen nakon jako poznatog pravnog manevra

 
 Neja Markičević / CROPIX

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić pravomoćno je oslobođen krivnje za prebrzu vožnju u Virovitici, javlja Podravski.hr .

Policija je početkom godine snimila automobil koji je u vlasništvu leasing kuće, a glasi na Turudićevo ime, a koji je vozio brže od ograničenja. To se dogodilo u Ulici zbora narodne garde u Virovitici, a policiji Turudić nije dostavio podatke o počinitelju prometnog prekršaja u propisanom roku, nego tek tjedan dana nakon tog roka.

Sudac Petar Bajan Turudića je oslobodio krivnje jer nema dokaza da je baš on počinio taj prekršaj.

'Iz podatka koje je okrivljeni dostavio PU vidljivo je da je naveo imena i prezimena osoba, njihove OIB-e i adrese stanovanja na temelju kojih se može utvrditi njihov identitet kojime je ispunio svoju zakonsku obvezu te nije bilo osnova da ga se tereti za spomenuti prekršaj. Budući da je spomenuti dio činjeničnog utvrđenja ostao dvojben i nakon provedenog dokaznog postupka, sud je okrivljenika uslijed nedovoljne dokazanosti oslobodio od optužbe – navodi se u obrazloženju oslobađajuće presude Općinskog suda u Virovitici', stoji u obrazloženju presude.

Turudić je, nakon presude, za Podravski.hr komentirao kako je to što je oslobođen 'sjajno', no ističe da još nije dobio nikakvo rješenje o presudi.

Rekao je da automobil koji je policija snimila u prebrzoj vožnji često koristi i njegova supruga, ali i druge osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. siječanj 2021 16:56