REAKCIJA NA PROZIVKE

SUDAC TURUDIĆ 'Zar me ne bi policajac prijavio da sam bježao, pa to je teži prekršaj nego prebrza vožnja? NEODAZIVANJE NA ROČIŠTE 'Nisam znao'

 
 Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić je zbog prebrze vožnje pravomoćno 20. kolovoza kažnjen s 1000 kuna, odnosno 666,67 kuna ako kaznu plati u roku od 30 dana. Na sud je pozivan čak četiri puta, ali ni jednom se nije odazvao. U tri slučaja pozive na ročište nije preuzeo, a jednom je primio, ali se nije odazvao.

Sudac Turudić ponovio je danas novinarima da nije bježao policiji te ustvrdio kako nije vidio vozilo policijskog presretača.

- Nisu mi policajci ništa govorili zašto se nisam zaustavio. Da je to istina, pa što je teži prekršaj nego prebrza vožnja, rekao je Turudić.

Na tvrdnju novinarke znači li to da policajac laže, Turudić je odgovorio.

- Ja nisam rekao da policajac laže, kad sam to rekao? Nikad neću reći da policajac laže, poručio je.

Objasnio je i zašto se nije nikada odazvao na ročište.

- Nisam znao da je ročište. Poziv je odaslan u neobično doba kada ljudi nisu u Zagrebu, u vrijeme godišnjih odmora. Sutkinja je provela žurni postupak, ona je procijenila da nije nužno moje prisustvo na raspravi. Nisam utjecao na policajca niti sam razgovarao s policajcem, pitao me želim li vidjeti snimku prebrze vožnje, rekao sam da ne želim, jer znam da sam vozio 130 km/h, ispričao je predsjednik Županijskog suda.

Objasnio je kako to da niti u jednom trenutku nije vidio da je iza njega presretač.

- Iz čega sam mogao zaključiti da je srebrni Audi presretač, tek kad je došao ispred mene i upalio rotirke. Pa policajac bi me prijavio da sam bježao, pa onda je on radio protiv sebe, poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 05:22