ZADNJI SATI KAMPANJE

KAMPANJA U SAMOJ ZAVRŠNICI, KANDIDATI DANAS OBILAZE ŠKORINE UTVRDE Članstvo HDZ-ova mobilizirano do maksimuma, masovno se dijele WhatsApp poruke

 
Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović
 Boris Kovačev / Hanza Media

Predsjednički kandidati Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović, koji će se sučeliti u drugom krugu izbora, koji su na rasporedu u nedjelju 5. siječnja, sudjelovat će večeras u debati na HTV-u, prenosi N1.

Njihovo sučeljavanje počinje u 20:05 sati, a Milanovićen stožer potvrdio je dolazak na tu debatu, no još nema potvrde da će doći na sučeljavanje na Novoj predviđeno za sutra od 20:20 sati do 22 sata.

Grabar-Kitarović ranije je potvrdila dolazak na obje debate.

- Prvo sučeljavanje, u ponedjeljak na RTL-u, s aktualnom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović prošlo je odlično za našeg kandidata.

Imali ste Milanovića koji je govorio istinu i HDZ-ovu kandidatkinju koja je non-stop lagala. To nije moje mišljenje, to je jednostavno tako. Uostalom, da je Kolinda iznosila netočne podatke tijekom debate utvrdio je i Faktograf.hr, portal specijaliziran za “fack-chacking” (provjeru istinitosti tvrdnji političara).

Uvjeren sam da su birači to vidjeli te kako su u dosadašnjoj kampanji imali više puta priliku vidjeti nekoga tko laže i nekoga tko ne laže, nekoga tko bi pomilovao Tomislava Merčepa i nekoga tko ne bi, nekoga tko pjeva Milanu Bandiću i nekoga tko je Bandića izbacio iz stranke... - kaže naš sugovornik iz SDP-a.

U HDZ-u, pak, kažu da su reakcije među njihovim članstvom nakon prvog sučeljavanja pozitivne.

- Vrlo smo optimistični, HDZ je odradio posao i mobilizirao svoje članstvo, uvjereni smo u pobjedu - kazao je sugovornik iz HDZ-a.

A kako će kandidati provesti posljednji dan kampanje, odnosno, petak, jučer još nije bilo odlučeno. Sigurno je, pak, da će Milanović danas posjetiti Bjelovar, gdje će mu, kako su naglasili, domaćin biti nezavisni župan bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs. S obzirom na to da je Bjelovarsko-bilogorska županija jedina u zapadnoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj u kojoj pobjedu u prvom krugu predsjedničkih izbora nije odnio on već Miroslav Škoro, jasno je zašto je Milanoviću u finišu kampanje bitno posjetiti Bjelovar.

Mobilizacija

Grabar-Kitarović će, pak, imati skup u Novom Jelkovcu. HDZ se u finišu kampanje odlučio fokusirati na tri gradske četvrti - Sesvete te Gornju i Donju Dubravu, s obzirom na to da je na tom području, na kojem živi oko 200 tisuća stanovnika, u prvom izbornom krugu najviše glasova osvojio Miroslav Škoro.

- Idemo na mobilizaciju istočnog dijela Zagreba, tamo nam je najveći bazen. Naša kandidatkinja ne može pobijediti u Zagrebu, ali nam je cilj što više smanjiti razliku za Zoranom Milanovićem - kaže sugovornik iz HDZ-a.

Grabar-Kitarović, podsjetimo, u odnosu na prije pet godina u Zagrebu je izgubila više od 40 tisuća glasova.

- Ići ćemo od vrata do vrata, svi članovi imaju zadatak na birališta izvući članove svojih obitelji i prijatelje. Također će se voditi računa i kontrolirati tko je sve od članova izašao na birališta, a one koji nisu došli posebno će se pozivati da izađu - govori naš sugovornik. U svrhu mobilizacije HDZ je organizirao grupe na WhatsAppu, a članove se zasipa porukama da se što više angažiraju.

Poziva ih se da u svojim kvartovima što više razgovaraju s ciljanim skupinama - mladima, braniteljima, umirovljenicima, ali i svećenicima, jer su u stranci nezadovoljni time što su neki svećenici, navodno, u prvom krugu otvoreno lobirali za Miroslava Škoru.

Tijesna bitka

- Bit će tijesno, možemo mi raditi na terenu i podići priču, ali ipak je najviše toga sada na Grabar-Kitarović - kazao je sugovornik iz stranke, dodajući kako mu u kampanji Grabar-Kitarović nedostaje emocija koja je prije postojala. Ipak ističe kako se osjeća da su se u stranci ljudi malo više aktivirali.

- Mislim da će dio onih koji su glasali za Škoru sada glas ipak dati našoj kandidatkinji, a hoće li to na kraju biti dovoljno, ne znam. Mislim da će biti vrlo, vrlo tijesno - kazao je jedan HDZ-ovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:38