DEMANTI NIKOLINE BRNJAC

'Kao državna tajnica nisam sudjelovala u izradi Pravilnika, ni u radu povjerenstva, nisam ni donijela odluku kojim će se društvima poticaji isplatiti'

Nikolina Brnjac
 Boris Kovacev / CROPIX

Nakon objave teksta u kojemu piše da se Sindikat strojovođa HŽ Cargo obratio premijeru Andreju Plenkoviću kako bi mu ukazali da je državna tajnica Nikolina Brnjac navodno uz "pomoć Pravilnika pogodovala privatniku (tvrtkama Ivice Vrankića) na štetu nacionalnog prijevoznika", oglasila se i sama Nikolina Brnjac, a njezin demanti u nastavku prenosimo u cijelosti:

- Ovim putem podnosim, sukladno odredbi čl. 40. zakona o medijima, zahtjev za ispravak informacije objavljene u izdanju Jutarnjeg lista dana 25. ožujka 2019. pod naslovom "AFERA DRŽAVNA TAJNICA": Lani im uplatili 2 milijuna kuna poticaja za djelatnost koju su registrirali 1. prosinca 2018.

Radi točnog i istinitog informiranja javnosti ističem kako su navedeni članak i naslov u odnosu na mene osobno potpuno neistiniti te je to i razlog zahtjeva za objavu ispravka netočnih informacija.

Ističem kako su netočni i neistiniti navodi da postoji afera "Državna tajnica" kojim se referira na mene osobno objavljujući moju fotografiju pored spomenutog teksta implicirajući moju odgovornost i postupanje protivno zakonu.

Ističem da su neistiniti i netočni navodi spornog teksta koji navode da je uvjet za ostvarivanje prava na poticaje temeljen Pravilnika o poticajima u kombiniranom prijevozu tereta (narodne novine broj 5/18), koji je prethodno usuglašen s Europskom komisijom, registracija bilo kojeg društva za obavljanje kombiniranog prijevoza.

Navedene poticaje sukladno odredbi čl. 3. Pravilnika mogu ostvariti organizator prijevoza, željeznički prijevoznik te vlasnik ili korisnik motornih i priključnih vozila registriranih u Republici Hrvatskoj. Budući da ste objavili netočnu informaciju, da je registracija društva za djelatnost kombiniranog prijevoza vezana uz pravo na ostvarivanje poticaja, iz nje izveli i pogrešan zaključak kako se radi o nezakonitom postupanju u korist društva koje nije formalno zadovoljavalo uvjete, stavljajući navedeno postupanje meni osobno na teret, neistinito ste informirali javnost.

Uz navedeno, ponovno ističem da ja kao državna tajnica nisam sudjelovala niti u izradi Pravilnika temeljem kojeg se poticaji daju, niti u radu povjerenstva koje je ocjenjivalo pristigle zahtjeve za poticaje, niti sam donijela odluku o tome kojim će se društvima poticaji isplatiti.

Nikolina Brnjac,

državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 13:29