ZASTOJ

KAOS NA AUTOCESTI ZAGREB-KARLOVAC ZBOG RIGOROZNIH POLICIJSKIH KONTROLA Stvorilo se usko grlo, ogorčeni putnici dionicu od 17 km prolazili 70 minuta

Nenad Dugi / / CROPIX

Arhivska fotografija

Odmorište Draganić na autocesti od Zagreba prema Karlovcu puna dva sata u utorak bilo je “usko grlo” zbog temeljitih policijskih kontrola karlovačkih policajaca. Ogorčeni turisti koji su se zaputili prema moru za zakašnjenjem od najmanje sat vremena stigli su na svoja odredišta.

Iz PU karlovačke doznajemo da je policija na toj dionici od 14 do 16.15 sati vršila redovne zadaće kontrolirajući sve vozače i vozila. Na upit koliko prosječno vremenski traju takve kontrole s obzirom da su se stvorile kilometarske gužve pa su putnici kasnili na destinacije, ali i na posao, iz policije kažu da to obično potraje dva, tri sata, a bude dana kada kontrole traju i pet sati.

- Dužina trajanja pojedine kontrole ovisi o samom prometu, količini vozila te planu policijskih službenika. I ne, kontrole se neće smanjivati s obzirom na turističku sezonu koja je počela - kažu još iz PU karlovačke davši naslutiti da kontrole poluče bolje rezultate ako je više vozila na cesti. Jer traže se kršitelji zakona, osobe s tjeralice i one koje su u trenutnom prekršaju, a kontroliraju se i prtljažnici vozila u potrazi za migrantima, švercanom robom... Kakve je rezultate polučila današnja kontrola prometa, još uvijek nije poznato.

Jedan od čitatelja Jutarnjeg lista kaže da mu je od ulaza Zdenčina pa sve do Draganića gdje je bila kontrola trebalo 70 minuta da prođe tih 17 kilometara.

Drugi čitatelj nam je ukazao da će morati jače stisnuti papučicu gasa do Splita i riskirati eventualnu kaznu kako bi uhvatio na vrijeme trajekt za Anconu jer za policijsku kontrolu nije znao iako je ista bila najavljena.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo