OBRAČUN

Kaos u vukovarskom SDP-u: Kandidirali Sabu za gradonačelnika pa izbacili 100 članova

Vukovarski SDP-ovci su se odlučili obračunati sa strujom koja ne podupire Sabu pa izbacili iz stranke preko stotinu članova
Željko Sabo
 Emica Elvedji/Cropix

Gradski odbor vukovarskog SDP-a na večerašnjoj je sjednici odlučio da će za gradonačelnika Vukovara kandidirati Željka Sabu, i to unatoč protivljenju vrha stranke koji smatra da su kazneni postupci, koji su protiv njega pokrenuti još u vezi s njegovim ranijim mandatom gradonačelnika Vukovara, prepreka za kandidaturu.

Osim odluke da ipak kandidiraju Sabu, vukovarski SDP-ovci su se odlučili obračunati sa strujom koja ga ne podupire pa su izbacili iz stranke preko stotinu članova.

U vrhu stranke doznajemo da će sukob u SDP-u Grada Vukovara, ali i Sabin sukob sa stranačkim vodstvom, biti okončan tako da će Predsjedništvo SDP-a raspustiti cijelu organizaciju i odrediti povjerenika.

Predsjedništvo SDP-a treba se sastati već sutra i najvjerojatnije će odmah donijeti tu odluku.

U izjavi Jutarnjem listu neposredno nakon sjednice Gradskog odbora SDP-a Vukovar Željko Sabo je potvrdio da ga je organizacija čiji je predsjednik izabrala za kandidata za gradonačelnika Vukovara. No, oko isključivanja preko stotinu članova (navodno čak 160) ima drugačije objašnjenje, i tvrdi kako to nije izbacivanje iz SDP-a.

- Radili smo reviziju popisa članstva i anketu u kojoj se tražilo da se svi članovi izjasne daju li potporu meni kao kandidatu. U toj je anketi 91 posto članstva izrazio želju da se kandidiram i potpisom mi dalo potporu. Predsjednici mjesnih odbora su obišli sve članove s popisa, posjetili su ih u njihovim kućama i utvrdili da mnogo članova više ne živi u Vukovaru. Neki su iselili u Njemačku, neki u Irsku, 30 njih je reklo da više ne žele biti članovi SDP-a jer nisu zadovoljni radom stranke, a 13 ih je umrlo - kazao je Sabo.

Njegovu cijelu reakciju donosimo OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:57