NEIZVJESNA SUDBINA MEGAINVESTICIJE

KAPTOL BEZ DOZVOLE ZA GRADNJU PROJEKTA OD 80 MILIJUNA EURA Zatvoreno je gradilište u Strojarskoj!

Inspekcija Ministarstva graditeljstva jučer je zatvorila južni dio gradilišta u Strojarskoj ulici, gdje investitori, tvrtka VMD Promet i Nadbiskupija zagrebačka, grade stambeno-poslovni kompleks.

Inspektori su utvrdili da je na sjevernom gradilištu sve po propisima, no da na južnom dijelu nije dobivena potvrda glavnog projekta za gradnju. Zbog toga je gradilište odmah zatvoreno.

Nadzor još traje, a nakon što rješenje bude gotovo, znat će se sudbina pojekta vrijednog 80 milijuna eura.

Rušenje sagrađenog?

Postoji mogućnost da se investitoru naredi da ukloni sve što je mimo dozvole gradio na toj čestici. Podsjetimo, ministrica Anka Mrak Taritaš poslala je kontrolu na gradilište nakon što su mediji objavili tekstove u kojima propituju zakonitost izdavanja dozvola. Naime, tvrdilo se da gradonačelnik Bandić pogoduje Katoličkoj crkvi kao investitoru.

Ona je tada izjavila da su dozvole za gradnju izdavane u Gradu Zagrebu, a ne u Ministarstvu. Ako inspekcije utvrde da se gradi mimo dozvole, gradilište će odmah biti zatvoreno, naglasila je.

Dozvole preko reda?

Radovi u Strojarskoj počeli su lani u lipnju, kada je i izdana građevinska dozvola, no nejasno je kako su dobivene dozvole s obzirom na toda nisu bili sređeni imovinsko-pravni odnosi na parcelama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:27