BIVŠI MINISTAR SVJEDOK

Karamarko: Apsurdne su tvrdnje da je oko Mesića bio krug Albanaca. Ne znam tko mu je financirao kampanju

Radi se o predmetu kojeg je protiv publicista Darka Petričića zbog klevete pokrenuo bivši predsjednik Stjepan Mesić jer ga je u svojoj knjizi prozvao da ga je u prvoj predsjedničkoj kampanji 2000. godine financirao albanski lobi
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Od 1982. sam bio bez putovnice zbog kleronacionalizma. Nemojte se baviti izmišljotinama i konstrukcijama - rekao je Tomislav Karamarko danas u sudnici zagrebačkog Općinskog kaznenog suda odgovarajući na pitanje publicista Darka Petričića je li bio član UDBA-e.

Radi se o predmetu kojeg je protiv Petričića zbog klevete pokrenuo bivši predsjednik Stjepan Mesić jer ga je u svojoj knjizi prozvao da ga je u prvoj predsjedničkoj kampanji 2000. godine financirao albanski lobi. Karamarko je predložen kao svjedok jer je u to vrijeme vodio Mesićevu kampanju. No, o financiranju nije mogao previše reći.

- Nemam previše informacija o financiranju. Time se bavila Štefanija Balog, a ja sam bio koordinator i bavio sam se političkim dijelom kampanje - rekao je Karamarko te pojasnio kako je u Uredu predsjednika bio svega 15-ak dana jer je nakon Mesićeve pobjede postavljen za predstojnika Ureda za nacionalnu sigurnost pa je dislociran u ured u Jurjevskoj ulici.

Na većinu Petričićevih pitanja o lobiju Albanaca, koji je navodno bio blizak bivšem predsjedniku, Karamarko nije znao odgovoriti.

- To su apsurdne tvrnje da je oko Mesića bio krug Albanaca - svjedočio je bivši HDZ-ov ministar.

Nije znao niti tko su bili pojedinačni financijeri prve Mesićeve kampanje. Netočnom je proglasio Petričićevu tvrdnju da je generalni konzul u Istanbulu Amir Muharemi, koji je svojedobno bio i predstojnik Ureda predsjednika, povučen s mjesta zamjenika voditelja Stalne misije pri UN-u na zahtjev SAD-a.

- Znate li vi tko je Muharemi? Barate stvarima koje su neprovjerene. Ljudima nanosite štetu - govorio je Karamarko Petričiću. Publicist ga je pitao i je li rodbinski povezan s Muharemijem, a Karamarko mu je odgovorio da to nije istina.

- Molim? Šta smo? Šogori? Provjerite bolje informacije koje čujete. Čuo sam ja i da sam za al-Qa'idu nabavio atomsku bombu - rekao mu je Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 19:29